Ministerie van Defensie

ACTUEEL

25-01-2008 10:07

UPGRADE VOOR NIEUWE LICHTING ANP

Afghaanse cursist oefent zich in het schieten

Een nieuwe lichting cursisten arriveerde deze week op Kamp Holland voor een upgradecursus tot agent van de Afghan National Police. In de drieweekse opleiding worden basisvaardigheden herhaald en krijgen de mannen extra lessen, zowel praktijk als theorie.

Nieuw in de opleiding is dat naast politietaken er een begin wordt gemaakt met lezen en schrijven. Nu de cursisten ook intern verblijven op FOB Ripley, het deel van Kamp Holland waar de Amerikanen verblijven, krijgen ze in de avonduren les van tolken.

âDoordat we ze intern onderdak kunnen bieden, is de training een stuk completer en zie je ook meer groepsbindingâ, zegt luitenant Jan, één van de politietrainers van het Provinciaal Reconstructie Team. Eerder meldden zich al 95 kandidaten. Daar kwamen nog eens 20 cursisten uit Chora bij. Het is de bedoeling dat er dit jaar zoân 1300 agenten worden opgeleid in Uruzgan.

Naast Kamp Holland in Tarin Kowt worden op dit moment ook in Deh Rawod politieagenten getraind. Volgende week wordt daar aan 76 kandidaten hun certificaat uitgereikt. Zij hebben een basis- en upgradecursus van in totaal vijf weken achter de rug.