Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Start werkzaamheden noodgebouwen Anne Frankschool (25-1-2008)

De Gemeente is woensdag 23 januari gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen noodlokalen voor de Anne Frankschool in de wijk Oosterboer. Een deel van de school is afgelopen zaterdag door brand verloren gegaan.

De komende twee weken worden twee noodgebouwen geplaatst in de vrije ruimte naast wijkcentrum De Boerhoorn. De onderbouw zal in het ene gebouw worden gehuisvest, de bovenbouw in het andere. In totaal gaat het om 1.200 m2; er moeten dan ook 260 leerlingen worden gehuisvest. Ook wordt een schoolplein aangelegd.

De betrokken partijen verwachten nu dat in het begin van het nieuwe schooljaar de kinderen weer terecht kunnen in een herbouwde Anne Frankschool De bereikbaarheid van de noodgebouwen vraagt natuurlijk ook om een deugdelijke ontsluiting. Daarom wordt een extra ontsluitingsweg aangelegd naar de Brandemaat en één naar de KP-laan.

Het aanleggen van deze tijdelijke wegen kan voor de nodige overlast zorgen. In ieder geval wordt de groenvoorziening gedeeltelijk verwijderd, zodat er plaats komt voor de wegen Het gaat hier nadrukkelijk om een noodvoorziening. Alles zal te zijner tijd weer in oude staat worden hersteld. Omwonenden zijn per brief over de voorbereidende werkzaamheden en de noodoplossing op de hoogte gesteld.