Politie Haaglanden

Persberichten 25 januari

Haaglanden, 25-01-2008

Vrouw op rotonde aangereden
Den Haag Een 29-jarige vrouw botste met haar fiets donderdag 24 januari omstreeks 08.35 uur tegen een auto op een rotonde aan de Alberdastraat. De 35-jarige bestuurster van de auto zag de fietsster over het hoofd toen zij de rotonde opdraaide. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Later bleek zij lichte kneuzingen en blauwe plekken aan het ongeval te hebben overgehouden.

Door klapband tegen lantaarnpaal
Den haag Een 23-jarige man kreeg donderdag 24 januari omstreeks 15.35 uur op het Hildebrandplein een klapband aan zijn auto. Hierdoor tolde de wagen om de as en botste het voertuig tegen een lantaarnpaal. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Bromfietser tegen politiewagen
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 24 januari om 22.15 uur een bromfietser zonder helm rijden op de Neherkade. De bromfietser negeerde het stopteken van de agenten en ging er vandoor. Collegas van de surveillanten posteerden zich op de kruising Kaapstraat met Boerenstraat om daar de bromfietser op te wachten. Daar botste de 16-jarige Hagenaar met zijn bromfiets op de politiewagen. Hij liep daarbij wat kneuzingen op. De jongen bleek geen bromfietscertificaat te hebben.

Ruzie om meisje
Den Haag Een 30-jarige man uit Den Haag raakte vrijdag 25 januari gewond bij een vechtpartij op de Amsterdamse Veerkade. Agenten troffen de Hagenaar daar op de grond aan, met verwondingen in zijn gezicht. Bij hem was een 34-jarige Hagenaar, die verklaarde dat hij het slachtoffer had geholpen, niets met de mishandeling te maken had en hij ging er vandoor in de richting van het Spui. Eén van de agenten ging hem achterna om zijn personalia en verklaring op te nemen. Een andere agent bleef bij het slachtoffer, die verklaarde dat de 34-jarige Hagenaar hem helemaal niet had geholpen, maar wél deel had uitgemaakt van het groepje dat hem zojuist had mishandeld. De agenten hielden de man aan. Het slachtoffer legde in het ziekenhuis een korte verklaring af over de toedracht van de mishandeling. Volgens hem was die het gevolg van het feit dat hij in een bar in gesprek was geraakt met twee meisjes die deel uitmaakten van het groepje dat hem mishandelde.

Liften naar Rotterdam
Den Haag Een 41-jarige man uit Nijmegen wilde vrijdag 25 januari om
01.40 uur naar Rotterdam toe en niet wachten op een lift. Daarom was hij maar alvast gaan lopen op de A12. Agenten vertelden hem het daar niet helemaal mee eens te zijn en zetten hem af bij een benzinepomp.

Veelpleger tegen de lamp
Leidschendam Getuigen zagen donderdag 24 januari om 17.00 uur een 29-jarige Hagenaar een Senseokoffiezetapparaat stelen in een winkel op de Eglantierhof. Beveiligingsmedewerkers droegen de man over aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man een bekende veelpleger is. De man wordt vrijdag 25 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Poging straatroof
Rijswijk Agenten controleerden donderdag 24 januari om 20.45 uur twee bromfietsers op de Geestbrugweg. Op dat moment hoorden zij over de portofoon dat een bromfietser met het kenteken dat zij net controleerden, gezocht werd voor een poging beroving van een pizzabezorger. De twee jongens (17 jaar uit Voorburg en Leidschendam) werden daarop aangehouden voor nader verhoor.

Kaartenverkoop zonder vergunning
s-Gravenzande Agenten bekeurden donderdag 24 januari om 20.30 uur vier meisjes (15 en 16 jaar uit Rotterdam en Schiedam) die zonder vergunning huis-aan-huis kaarten verkochten. Een 20-jarige man uit Vlaardingen, die zorgde voor vervoer en aanlevering van de kaarten, kreeg eveneens een boete wegens venten.

Frontale botsing fietser en bromfietser
Delft Bij een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser zijn donderdag 24 januari om 8.50 uur op het fietspad langs de provinciale weg een 16-jarige jongen uit Delft en een 23-jarige man uit Den Haag lichtgewond geraakt. De fietser week uit voor een voetganger en kwam hierbij helemaal op de linkerkant van het fietspad terecht. De bromfietser die uit de tegenovergestelde richting kwam, zag dit gebeuren en besloot om in het midden van het fietspad de fietser te passeren. Toen de fietser op het laatste moment weer terug ging naar het midden, botsten de twee op elkaar. Beiden kwamen ten val en de bromfietser liep daarbij een snee op boven zijn oog. De fietser had schaafwonden in het gezicht. Beide mannen zijn op de eerste hulp in het ziekenhuis behandeld. De politie onderzoekt de aanrijding.

Met lekke band keren op oprit
Delft Een 23-jarige automobilist uit Oud-Vossemeer met autopech zette op de afrit Delft Zuid van de A13 zijn auto zeer opmerkelijk neer. De Oud-Vossemeerder reed in een personenauto met daarachter een aanhanger met daarop een personenauto, toen hij op de afrit een lekke band kreeg. De man maakte vervolgens met auto en aanhanger een u-bocht en reed weer terug de afrit op. Daar parkeerde hij zijn auto met aanhanger tegen de richting van het verkeer in, op de vluchtstrook. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie waardoor de politie de rechterrijstrook van de A13 tijdelijk af moest laten sluiten om het voertuig te kunnen verwijderen. Bij controle van de autopapieren van de bestuurder, bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs om met deze aanhangcombinatie te mogen rijden. Ook was de auto te licht om de aanhangwagen met daarop de andere auto te mogen trekken. De bestuurder kreeg voor beide zaken een proces-verbaal.

Heterdaadje
Delft De politie hield donderdag 24 januari in een winkel aan de Schieweg drie mannen (18, 19 en 22) uit Delft aan voor winkeldiefstal. De mannen waren door de winkelbeveiliging op heterdaad betrapt toen zij een draagbare dvd-speler in hun jas staken. De beveiliging zette de drie mannen apart en belde de politie. Toen de agenten de mannen aanspraken op de diefstal, haalden twee van hen de gestolen goederen uit hun jas. De derde man bleek niets te hebben gestolen en mocht na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie weer naar huis. De andere twee zitten nog vast.

Zwartrijder naar het politiebureau
Zoetermeer Een 27-jarige man uit Den Haag is donderdag 24 januari om 8.50 uur aangehouden in tram 4 richting Zoetermeer. Controleurs van de HTM zagen dat de man op zijn strippenkaart over een oude stempel heen had gestempeld, en wilden de man een boete opleggen. De man probeerde bij de volgende halte uit de tram te springen, maar kon een van de twee controleurs kon hem tegenhouden. Vervolgens werd de man boos, schold de HTM-controleur uit en bedreigde hem. Ook probeerde hij nogmaals de deur te bereiken. Op de halte Voorweg stond het Veiligheids Ondersteunings Team van de HTM klaar om de man in een busje te vervoeren naar het politiebureau. Daar is hij aangehouden.