Datum: 25 januari 2008

Noordwijk Doorrijden na aanrijding De politie heeft in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari een 48 jarige automobiliste uit Noordwijk aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. Een bewoner van een woning aan de Julianastraat hoorde een knal en nam buiten poolshoogte. De bewoner zag dat de bestuurster tegen twee auto's, waaronder zijn voertuig, was gereden. De bewoner sprak de bestuurster aan, maar merkte dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Hierop heeft de bewoner de autosleutels uit het contact gehaald en de politie gebeld. De bestuurster was echter de bewoner achterna gelopen en wist de sleutels terug te pakken. De bewoner wist toch te voorkomen dat de bestuurster wegreed. Een andere bewoner heeft opnieuw de sleutels weggepakt waarna de vrouw aan de politie werd overgedragen. Een blaastest gaf een uitslag aan van 905 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurster wordt proces verbaal opgemaakt.

Katwijk Woninginbraak Donderdag 24 januari is ingebroken in een woning aan de Dennenlaan. Men heeft een raam opengewrikt om binnen te komen. Uit de woning werden onder meer sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Woninginbraak Donderdag 24 januari vond er een insluiping plaats in een woning aan de Coornhertstraat. De bewoner hoorde rond 16.40 uur geluiden bij het huis en nam beneden poolshoogte. De bewoner zag dat er al een portemonnee was weggenomen. De dief kon de woning binnenkomen via de niet afgesloten achterdeur. De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Leiden Poging diefstal laptop Bij een woning aan de Vliet heeft men donderdagmiddag 24 januari geprobeerd een laptop vanachter aan raam weg te nemen. Vermoedelijk doordat de laptop in het zicht stond en het raam niet afgesloten was is de dief in verleiding gekomen. Deze diefstal werd voorkomen door het traliewerk voor het raam. Het in het zicht zetten van waardevolle spullen zoals een tas of een laptop, dat wil zeggen, dat de spullen vanaf buiten te zien zijn, wordt sterk afgeraden. Niet alleen insluipingen komen voor, het intikken van een raam, om de waardevolle spullen weg te nemen komt namelijk ook voor. Zo'n diefstal gebeurd in seconden; 's nachts, maar ook overdag als bewoners aan het werk zijn. De politie in Leiden roept personen op die informatie hebben over personen die laptops te koop aanbieden. Zij kunnen contact opnemen via 0900 - 8844. Wenst men anoniem te blijven, dan kan informatie worden doorgespeeld via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Leiden Aanhoudingen voor zware mishandeling De politie heeft maandag 14 januari een 19 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en zware mishandeling op 30 juni 2007 op de hoek Beestenmarkt/Oude Singel in Leiden. Eerder werden in deze zaak op 9 januari al een 20 jarige Leidenaar aangehouden en op 7 januari een 18 jarige man, eveneens uit Leiden.

Een 44 jarige man werd op 30 juni 2007 met een kettingslot in zijn gezicht geslagen, raakte bewusteloos en kreeg nog enkele trappen na toen hij op de grond lag. Hij liep daarbij een gebroken kaak en andere verwondingen op. De aanleiding voor dit geweld lijkt gelegen te zijn in het feit dat het slachtoffer kort voor de mishandeling zag dat één van de verdachten een vrouw op de Prinsessekade meerdere keren in het gezicht sloeg en haar ruw meetrok. Het slachtoffer bleef hen nakijken. Daarop ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en deze verdachte. Het slachtoffer maakte zich zorgen om de vrouw en is de man en de vrouw langzaam gevolgd in de richting van de Oude Singel. Nadat een tweede woordenwisseling plaatsvond, voegden twee fietsers zich bij de man en het slachtoffer. Eén van hen sloeg het slachtoffer met een kettingslot in zijn gezicht, waardoor hij bewusteloos raakte. Terwijl hij op de grond lag werd hij door één van de mannen getrapt.

Op grond van getuigenverklaringen en telefoongegevens heeft politie de verdachten kunnen opsporen en aanhouden. Alle drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Waddinxveen Woninginbraak Donderdag 24 januari is ingebroken in een woning aan de Eksterdreef. Het is nog niet duidelijk hoe men de woning is binnengekomen. Er werden onder meer een videocamera, een fotocamera en een Playstation gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 -8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --