Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 25-01-2008

Aangehouden voor het stelen van fietsen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari twee mannen aangehouden voor het stelen van fietsen.

Via het cameratoezicht zagen agenten dat twee mannen zich verdacht gedroegen tussen fietsen die gestald stonden op de Voorstraat. Op een gegeven moment werd gezien dat het slot van een fiets werd opengeknipt en de fiets direct werd doorverkocht. Ter plaatse kon de politie de twee verdachten 36 en 42 jaar beiden uit Utrecht aanhouden.

De man die de opengebroken fiets had gekocht werd even later op de Biltstraat aangehouden. De 36-jarige man had nog een tweede fiets bij zich. Deze werd ook in beslag genomen om uit te zoeken of die eveneens van diefstal afkomstig is.

Man aangehouden

UTRECHT Op de Kretadreef heeft de politie een man aangehouden die in een gestolen auto zat. Tevens werd een vuurwapen aangetroffen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.15 uur op de Kretadreef een bestelbusje met open achter klep voor een garagebox staan. De agenten besloten poolshoogte te nemen. Bij de garagebox werd een man aangetroffen die net uit de garage kwam lopen. De man gedroeg zich nerveus en deed net of hij de agenten niet zag. Hij sloot snel de deur van de garage en stapte in zijn busje.

De agenten spraken de man aan, maar hij wilde wegrijden. De agenten plaatsten de surveillanceauto voor het busje zodat hij niet weg kon. Via de Meldkamer werd aan de hand van het kenteken duidelijk dat het bestelbusje gestolen was. De 39-jarige man uit Hoensbroek werd aangehouden. Het contactslot was verbroken. In het busje troffen de agenten een aantal scherpe patronen aan. Tevens lagen er diverse goederen in die geschikt zijn om een hennepkwekerij te bouwen. Tijdens het onderzoek in de garage werd een vuurwapen aangetroffen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie zet het onderzoek voort.

Strenge controle politie bij Motorbeurs 2008

UTRECHT - De politie gaat streng controleren op het rijgedrag van bezoekers van de Motorbeurs 2008. In 2007 veroorzaakten bezoekers van de beurs veel overlast door asociaal rijgedrag en kwamen veel klachten binnen.

De Motorbeurs wordt gehouden van donderdag 31 januari tot en met 3 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Asociaal of gevaarlijk rijgedrag wordt niet getolereerd. In een ruime straal rond het terrein wordt streng gecontroleerd op snelheidsovertredingen met behulp van vier radarwagens of posten. Daarnaast wordt gesurveilleerd met onopvallende politieautos en motoren die zijn uitgerust met videoapparatuur. Zij zullen bestuurders die te hard rijden meteen confronteren met beelden van hun rijgedrag en een bekeuring.

De politie gaat voor een veilig evenement. Denk aan uw eigen veiligheid en aan die van anderen!

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en hij pleegde verzet tijdens zijn aanhouding.

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder slingerend over het Westplein rijden. De agenten reden achter de automobilist aan, die zijn weg vervolgde richting de Daalsetunnel, Paardenplein en de Weerdsingel. Hier reed de man door het rode verkeerslicht. De 41-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De man stapte meteen uit en begon te plassen. De agenten waarschuwde de man dat hij een bekeuring zou krijgen.

De Utrechter luisterde niet en ging gewoon door. Omdat de man onvast ter been was en naar alcohol rook moet hij een blaastest afleggen. Hij weigerde dit en werd aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau gedroeg de man zich zeer agressief en schold de agenten uit. Op het bureau verzette de man zich hevig en moest hij met gepast geweld geboeid worden.

Aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 18.10 uur dat een man zich verdacht gedroeg en artikelen onder zijn jas verstopte. Eenmaal voorbij de kassa werd de 53-jarige man uit Utrecht door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het stelen van een auto.

Getuigen belden omstreeks 15.05 uur naar de politie omdat men zag dat een auto midden op de Ina Boudier-Bakkerlaan met draaiende motor werd achtergelaten. Ter plaatse troffen agenten de auto ter hoogte van een braakliggend terrein aan. De motor liep nog en het contactslot was doorverbonden. Informatie van de meldkamer leerde dat de auto gesignaleerd stond vanwege diefstal.

Op 100 meter afstand stond een groepje jeugd waarbij één man stond die voldeed aan het opgegeven signalement van één van de verdachten die in de auto had gezeten. De 18-jarige jongen uit Utrecht werd door de agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier zal worden bekeken of hij in de auto heeft gezeten.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.30 en 16.00 uur werden 1124 voertuigen gecontroleerd. Voor 125 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.