Aanhoudingen voor zware mishandeling

Leiden, 25-01-2008

De politie heeft maandag 14 januari een 19 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en zware mishandeling op 30 juni 2007 op de hoek Beestenmarkt/Oude Singel in Leiden. Eerder werden in deze zaak op 9 januari al een 20 jarige Leidenaar aangehouden en op 7 januari een 18 jarige man, eveneens uit Leiden.

Een 44 jarige man werd op 30 juni 2007 met een kettingslot in zijn gezicht geslagen, raakte bewusteloos en kreeg nog enkele trappen na toen hij op de grond lag. Hij liep daarbij een gebroken kaak en andere verwondingen op. De aanleiding voor dit geweld lijkt gelegen te zijn in het feit dat het slachtoffer kort voor de mishandeling zag dat één van de verdachten een vrouw op de Prinsessekade meerdere keren in het gezicht sloeg en haar ruw meetrok. Het slachtoffer bleef hen nakijken. Daarop ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en deze verdachte. Het slachtoffer maakte zich zorgen om de vrouw en is de man en de vrouw langzaam gevolgd in de richting van de Oude Singel. Nadat een tweede woordenwisseling plaatsvond, voegden twee fietsers zich bij de man en het slachtoffer. Eén van hen sloeg het slachtoffer met een kettingslot in zijn gezicht, waardoor hij bewusteloos raakte. Terwijl hij op de grond lag werd hij door één van de mannen getrapt.

Op grond van getuigenverklaringen en telefoongegevens heeft politie de verdachten kunnen opsporen en aanhouden. Alle drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.