Korps Landelijke Politiediensten

Brand in trein Leiden

Leiden, 25-01-2008 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in samenwerking met de politie Hollands Midden een onderzoek in naar een brand in een passagierstrein op spoor 1 te Leiden. Getuigen die iets hebben gezien kunnen zich melden bij de Spoorwegpolitie.

Op vrijdag 25 januari 2008 omstreeks 00.40 uur meldde de machinist van de trein rechtstreeks aan de meldkamer van de Spoorwegpolitie dat in een coupé van de trein brand was ontstaan. De passagiers hebben de trein
ongehinderd kunnen verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer gaf omstreeks 01.20 uur sein brand meester. In een coupé van de dubbeldeks trein hebben twee zittingen van een bank in brand gestaan en heeft een deel van de trein brand-, rook- en waterschade opgelopen. De exacte aard en omvang van de schade is op dit moment niet bekend. De trein kwam uit de richting Utrecht, Alphen aan den Rijn en had als eindbestemming Leiden.

De Spoorwegpolitie sluit brandstichting niet uit. Getuigen, die nog geen contact hebben gehad met het NS personeel, kunnen zich melden bij de meldkamer van de Spoorwegpolitie, bereikbaar op nummer 0343-528800.