Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 25-01-2008

Massale diefstal auto-antennes

IJSSELSTEIN - In de nacht van 19 op 20 januari vond er aan de westelijke rand van IJsselstein-Noord (omgeving Siriushof, Wegahof) en in IJsselstein-West een flink aantal diefstallen van auto-antennes plaats. Een bewoner verklaarde dat hij ongeveer 75 autos zonder antenne had geteld. Hiervan is inmiddels door 26 gedupeerden aangifte gedaan bij de politie. Met merendeel van de aangiftes kwam binnen via internet. Hierdoor duurde het even voordat duidelijk werd dat het om deze aantallen ging.

Door een vinder zijn twee bossen met in totaal 36 antennes op het politiebureau in IJsselstein gebracht. Eén van de partijen antennes is gevonden bij de dierenweide op de Achtersloot te IJsselstein. Hiervan is een groot deel weer terug bij de eigenaar. Mocht u in genoemde wijken wonen en is van uw auto ook de antenne gestolen, doe hiervan dan altijd aangifte. Dat kan via de internet, ga dan naar www.politie.nl/utrecht. Als u op het bureau IJsselstein aangifte wilt doen, maak dan eerst via 0900-8844 een afspraak om lang wachten te voorkomen. De politie surveilleert extra in de getroffen wijken. Bovendien heeft de wijkagent de deelnemers van de Actie WAAKS! een mail verstuurd en daarin gevraagd extra scherp te zijn op personen die zich verdacht rondom personenautos gedragen. En u weet het: u mag voor elke verdachte situatie direct 112 bellen! Immers met 112, daar vang je boeven mee! Van belang is dat u bij uw melding de Actie WAAKS! vermeldt.

Inbraken in garageboxen

NIEUWEGEIN Op de Weerdstede zijn, vermoedelijk tussen woensdagmiddag 23 en donderdagmorgen 24 januari meerdere garageboxen opengebroken. De politie kwam de inbrakenreeks op het spoor toen agenten na een melding omstreeks 07.30 uur poolshoogte namen. Uit één van de boxen was een fiets weggenomen. Nog niet alle eigenaren hebben aangifte gedaan, daarom is de omvang van de schade nog niet bekend. Hen wordt verzocht dat alsnog te doen. Ook vraagt de politie getuigen van de inbraken om contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Meisje gewond bij aanrijding

IJSSELSTEIN Op de IJsselstraat is donderdag een snorfietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbus. De 16-jarige snorfietsster uit Nieuwegein reed over de Voorstraat, uit de richting van de Weidstraat. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende bestuurder van een bestelbus (een 30-jarige man uit Eindhoven). Het meisje kwam ten val en is met hoofd- en heupletsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Verkeersongeval letsel

NIEUWEGEIN Op de Plettenburgenbrug heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden. Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat drie autos bij een botsing ter hoogte van de Marconibaan betrokken waren. Alle automobilisten kwamen uit de richting van de 's Gravenhoutseweg en reden in de richting van de Marconibaan te Nieuwegein. Een 36-jarige automobiliste uit Doesburg moest plotseling hard remmen omdat het verkeer voor haar stil kwam te staan. Een 19-jarige automobilist uit IJsselstein moest hierdoor ook harder remmen dan verwacht, maar kon op tijd stil staan. Een derde automobilist, een 39-jarige taxichauffeur uit IJsselstein, kwam aanrijden over de brug en zag te laat dat het verkeer voor hem stil stond. Hij probeerde nog te remmen en uit te wijken, maar dit had geen resultaat. Er ontstond een kop-staartbotsing. De taxichauffeur en een 44-jarige passagiere (uit IJsselstein) van de 19-jarige man raakten gewond en zijn met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De 19-jarige man heeft zich zelf onder doktersbehandeling laten stellen.