Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 25-01-2008

Vals geld

MAARSSEN Een 25-jarige man uit Maarssen is donderdag aangehouden omdat hij vals geld op een rekening wilde storten bij een postkantoor in Maarssen. Een medewerker constateerde dat het om valse briefjes van 50 euro ging en alarmeerde de politie. Agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar gaf hij aan dat hij de biljetten bij de verkoop van auto-onderdeel had ontvangen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het geld. De Maarssenaar is weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor stomp geven

MAARSSEN Een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Vleuten zijn donderdag aangehouden omdat ze in een bedrijf aan de Industrieweg zonder aanleiding een man hadden geslagen. De politie kreeg omstreeks 16.25 uur de melding dat een 30-jarige man uit Maarssen in de rij bij de kassa een stomp in zijn gezicht had gekregen. Agenten gingen ter plaatse en hoorden het verhaal van de Maarssenaar aan. De man en vrouw uit Vleuten wilden op dat moment weggaan en werden aangehouden en op het politiebureau verhoord. De Vleutenaar bekende dat hij de Maarssenaar had geslagen omdat de man vreemd naar hem had gekeken.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Op de Ir. Enschedeweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden tussen 10.15 en 12.15 uur 1594 voertuigen de radar en reden 34 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 109 km/uur.

Alcoholcontrole

MAARSSEN - Bij een alcoholcontrole op de Straatweg moesten donderdagavond tussen 21.30 en 22.15 uur en vrijdagmorgen tussen 00.40 en 01.30 uur in totaal 91 bestuurders een blaastest afleggen. Niemand had teveel gedronken.