Politie Gelderland-Midden

Controle `Avondblauw' voor een veiligere buurt

Publicatiedatum: 25-1-2008 11:36:25

ELST/BEMMEL - Met de controle `Avondblauw' heeft de politie in het district Rivierenland een eerste aanzet willen maken voor een veiligere woonwijk. Op een viertal plaatsen in Elst en Bemmel werd donderdagavond door een achttal agenten actief gecontroleerd op in- en uitgaand verkeer. De aanleiding tot de controles was onder meer een aanzienlijk aantal woninginbraken. Zo wil de politie met de controles onder meer buurtbewoners vragen alerter te zijn op verdachte situaties.

Tussen half zes en tien uur togen agenten naar de componistenbuurt in Elst waar een gedeelte van de buurt werd afgezet en in- en uitgaand verkeer aan controle werd onderworpen. De gecontroleerde personen kregen een pamflet uitgereikt waarin vermeld stond wat de bedoeling van de controle was. In Bemmel werden de wijken Klaverkamp en Oostervelden bezocht en op dezelfde wijze gecontroleerd. Zo kan inzicht verkregen worden over wie er zich zoal in de wijk ophoudt.

Ogen en oren
Een belangrijk doel van de controles was voor de politie ook buurtbewoners bewuster te maken van wat hun rol zou kunnen zijn in het terugdringen van onveiligheid in de wijk. Door mede als een extra paar `ogen en oren' te fungeren kunnen buurtbewoners ook een bijdrage leveren in het signaleren van verdachte situaties en daarmee wellicht criminaliteit zoals woninginbraken voorkomen.

Strafbare feiten
De eerste controles leverden overigens geen strafbare feiten op. Dat was ook niet het hoofddoel van het extra toezicht. "Er zou ook een afschrikkend effect uit kunnen gaan naar lieden die wellicht iets van plan waren in de wijk", aldus een van de controlerende agenten, "want als er daardoor ook geen inbraken worden gepleegd hebben we ook een doel bereikt." De politie laat weten ook de komende tijd regelmatig controles Avondblauw te houden.
(08-012155)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man en vrouw aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 25-1-2008 11:35:18

DUIVEN - De politie heeft op donderdagmiddag 24 januari een 38-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Beide worden verdacht van winkeldiefstal uit een winkel aan de Nieuwgraaf in Duiven. Een medewerkster zag het echtpaar naar buiten lopen met een paar handschoenen zonder deze afgerekend te hebben. De man en vrouw werden voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in afwachting van een beslissing van justitie weer vrijgelaten.
(08-011847)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na diefstal telefoon

Publicatiedatum: 25-1-2008 11:34:44

DUIVEN - De politie heeft vrijdag een 44-jarige inwoner uit Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal uit een zaak aan de Nieuwgraaf in Duiven. De man wordt ervan verdacht eind november een mobiele telefoon t.w.v. ruim 160 euro uit de Duivense zaak te hebben gestolen. Nadat de eigenaar van de zaak aangifte had gedaan stelde de politie een onderzoek in. Daarbij kwam de verdenking op de Arnhemmer te liggen. De man is ingesloten voor onderzoek.
(07-191721)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist onder invloed raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 25-1-2008 11:33:22

GIESBEEK - De politie in Giesbeek heeft donderdag het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Bemmel ingevorderd. Agenten gaven de man een stopteken aan de Rivierweg nadat hij met twee linkerbanden van zijn auto over een vluchtheuvel reed. Aangezien de agenten een alcohollucht bij de man roken, lieten zij hem een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken en moest hij mee naar het bureau voor een ademonderzoek. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 2,3 (1035 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakte proces - verbaal op.
(08-012037)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 25-1-2008 11:34:04

ZETTEN - Op het Julianaplein in Zetten heeft de politie donderdagmiddag een 51-jarige vrouw uit Dodewaard aangehouden. Een medewerker van de supermarkt zag dat de vrouw een aantal artikelen in haar tas stopte en deze vervolgens niet afrekende. De medewerker sprak de vrouw hier op aan en belde de politie. De vrouw werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Zij kreeg een bekeuring en een winkelverbod.
(08-011859)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053