Provincie Groningen

in de techniek Scholieren en werkzoekenden op bezoek bij bedrijven in de techniek 25 januari 2008

Op donderdag 24 januari hebben de provincie en gemeente Groningen in samenwerking met Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost Groningen een open dag in de sector Techniek georganiseerd. Deze open dag was bedoeld voor leerlingen van alle scholen voor Voortgezet Onderwijs in de stad en provincie Groningen en voor werkzoekenden die ingeschreven staan bij het CWI. Tijdens de open dag bezochten scholieren en werkzoekenden de verschillende bedrijven uit de sector Techniek op het bedrijventerrein Zuidoost in de stad Groningen.

Momenteel is er sprake van een toenemend tekort aan arbeidskrachten in de technische sector. Met deze open dag willen provincie en gemeente de keuze voor een beroep in de techniek stimuleren.

Het start en eindpunt van deze open dag was het Noorderpoortcollege Centrum Vakopleiding in Groningen. Vanaf daar reden bussen langs de deelnemende bedrijven. Op deze locatie werd tevens een informatie- en banenbeurs georganiseerd waar scholieren en werkzoekenden alles over onderwijs en werken te weten konden komen. Ook werden er demonstraties gegeven van diverse technische beroepen.

25 januari 2008