Gemeente De Bilt


Winnaar Taalbokaal 2007 Gemeente De Bilt bekend!

De Commissie Taalbokaal heeft gisteravond de Taalbokaal 2007 uitgereikt aan Marianne van Ammers die het best leesbare raadsstuk van 2007 heeft opgesteld. Marianne van Ammers heeft de zeer duidelijk geschreven Koepelnotitie Larenstein opgesteld. Een eervolle vermelding is voor Bernadette Kuipers met de nota Jeugdbeleid.

Tijdens de uitreiking werd uitvoerig stilgestaan bij taal en het feit dat de raadsstukken steeds beter worden opgesteld. De commissie complimenteert de ambtelijke organisatie dat een dergelijke verbetering is doorgevoerd. Opvallend is dat ook dit jaar de winnares werkzaam is bij de afdeling Beleid en Strategie.

Voor de winnares waren er niet alleen bloemen en een taalkundig humoristisch boekwerk, maar natuurlijk ook de Taalbokaal. De Taalbokaal is een geëtste glazen vaas met gele kleurbanen. De vaas is ontworpen en geblazen door glaskunstenaar David Beliën uit De Bilt. Tevens ontvangt de winnares een glasplaat waarin haar naam wordt gegraveerd. Zowel de vaas als de glasplaat zijn zogenaamde 'wisselprijzen'.

De commissie Taalbokaal is vier jaar geleden vanuit de raad opgericht om raadsstukken te beoordelen op leesbaarheid en daar een 'prijs' aan te verbinden. Op deze manier probeert de commissie zowel voor de raadsleden als de ambtenaren het belang van duidelijke en leesbare raadsstukken te benadrukken.