Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 25-01-2008

Woningbrand

BILTHOVEN In de vroege nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari heeft brand in een flatwoning gewoed.

Rond 00.55 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Kometenlaan. De brandweer, GGD en politie gingen ter plaatse. De 51-jarige bewoonster had inmiddels de woning verlaten, maar twee katten waren in het pand achtergebleven. Omdat het een uitslaande brand betrof, werden de omliggende woningen ontruimd.

Rond 01.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De twee katten bleken de brand niet te hebben overleefd. Zij zijn door de dierenambulance meegenomen. De woonlagen boven de getroffen woning hadden in meer of mindere mate rookschade opgelopen. Na inspectie door de brandweer mochten de bewoners van deze woningen hun huis weer in. De 51-jarige bewoonster werd door een medewerker van de Stichting Salvage opgevangen.

Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

(Auto)brand

ZEIST Bij een brand in een auto in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari ging het voertuig geheel verloren. Kort daarna werden op twee andere plaatsen brandjes gemeld.

Rond 01.20 uur kregen de politie en brandweer de melding dat op de Prinses Margrietlaan een geparkeerde auto in de brand stond. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond 02.05 uur kwam de melding van een brandje aan de Prinses Irenelaan binnen. Daar bleek dat bij de ingang van een flat bij de trap een aantal kranten in de brand waren gestoken. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De schade bleef beperkt tot een roetvlek op het plafond. Door een getuige was gezien dat twee jongens bij het portiek wegliepen. mogelijk hadden zij iets te maken met de brand.

Rond 02.50 uur kwam de melding binnen over een straatbrandje op de Steynlaan. Daar bleek dat onverlaten enkele vuilniszakken in de brand hadden gestoken. Ook dit brandje was snel geblust.

Aan getuigen die tussen 01.00 uur en 03.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Prinses Margrietlaan, Prinses Irenelaan en de Steynlaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.