Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 25-01-2008

Te veel op

BAARN In de vroege nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.15 uur werd een 52-jarige automobilist uit Almere op de Wakkerendijk gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de Almeerder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Vrouw gewond

SOEST Bij een aanrijding met een auto raakte op donderdag 24 januari een voetgangster gewond.

Rond 08.20 uur stak een 56-jarige vrouw uit Soest de Van Weedestraat over. Daarbij werd zij aangereden door een automobiliste (leeftijd nog onbekend) uit Soest.

Het slachtoffer werd met zwaar enkelletsel per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht.

Doorrijder gezocht

SOEST De politie zoekt een onbekende automobilist die op vrijdag 18 januari, rond 15.45 uur, een 24-jarige fietser aanreed op de Koningweg en daarna wegreed.

De fietser, een inwoner van Soest, reed over het fietspad van de Koningsweg in de richting van de Eigendomweg toen hij ter hoogte van de kruising met de Obrechtstraat geen voorrang kreeg van een automobilist. Deze bestuurder van vermoedelijk een groene personenauto, merk Citroën, kwam uit de richting van de Isaacstraat en sloeg rechtsaf in de richting van de Eigendomweg.

De Soester raakte niet gewond, maar zijn fiets liep forse schade op en is niet meer rijdbaar.

De politie verzoekt eventuele getuigen of de onbekende automobilist zich te melden op het politiebureau Soest of telefonisch contact te zoeken via het telefoonnummer 0900-8844.