Persberichten Heuvelrug, 12.05 uur

Utrecht, 25-01-2008

Te en te

WIJK BIJ DUURSTEDE - In de vroege nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Ook bleek hij te jong te zijn.

Rond 01.30 uur controleerden agenten een automobilist op de Sluis Zuid. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Daarbij bleek dat de automobilist uit Wijk bij Duurstede in het geheel niet gerechtigd was een auto te besturen: hij was pas 17 jaar oud. Hij had zonder toestemming van zijn vader diens auto meegenomen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 470 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder van 88 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. De vader deed geen aangifte van joyriding.

Geen zin

LANGBROEK Een 60-jarige automobilist had aan het begin van de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari geen zin om voor de politie te stoppen.

Rond 00.15 uur wilden agenten een automobilist controleren en gaven hem een stopteken. De man reageerde niet en reed door. Uiteindelijk stopte de automobilist, een 60-jarige man uit Langbroek, bij zijn woning aan de Klein Jagersteinstraat. De agenten spraken hem aan namen bij hem een blaastest af. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op de vraag waarom hij niet eerder was gestopt, verklaarde hij dat hij daar geen zin in had.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 350 ug/l, meer dan anderhalf het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring voor het negeren van het stopteken.

Aanrijding

VEENENDAAL Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op donderdag 24 januari één van de bestuurders gewond.

Rond 16.40 uur wilde een 29-jarige automobiliste uit Veenendaal op de Groeneveldselaan rechtsaf slaan naar een parkeerterrein bij een winkel. Net op dat moment kwam daar een 73-jarige automobilist uit Soest vandaan. De Soester nam de bocht te ruim en botste tegen de Veenendaalse. Door de aanrijding sloeg de vrouw met haar hoofd tegen de deurstijl. Zij werd met hoofd- en nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

Te veel op

DOORN Een 39-jarige Utrechtse automobilist werd in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari aangehouden omdat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 01.25 uur werd de Utrechter op de Broekweg gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 440 ug/l, twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Fietsster gewond

VEENENDAAL Bij een aanrijding met een auto raakte op donderdag 24 januari een fietsster gewond.

Rond 11.35 uur reed een 56-jarige automobilist uit Veenendaal over de Palmengrift. Op de kruising met het Boompjesgoed verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 65-jarige fietsster uit Veenendaal, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw werd met onder andere hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.