Gemeente Halderberge


Enquête autoluw maken Prof. Van Ginnekenstraat, Fenkelstraat en Varkensmarkt te Oudenbosch (25 januari 2008)

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in het collegeprogramma 2006- 2010 aangegeven zich in te willen zetten voor: een goede verkeersverbinding tussen de kernen, de bereikbaarheid en de parkeerproblemen binnen onze gemeente.

In dit kader zijn er voor de kern Oudenbosch de volgende maatregelen verder uitgewerkt:


- verbod doorgaand vrachtverkeer

- Instellen van een 1 richtingverkeer in de kerndriehoek Markt Molenstraat Parklaan.

- Het autoluw maken van de winkelstraten Prof. Van Ginnekenstraat, Fenkelstraat en Varkensmarkt.

Over deze verkeersmaatregelen is al veel gediscussieerd. Tot op heden is alleen de proef "verbod doorgaand vrachtverkeer in de kernen Oudenbosch en Bosschenhoofd" ook daadwerkelijk uitgevoerd. Een eerste indruk is overigens dat deze proef is geslaagd. Het doorgaande vrachtverkeer is meer dan de helft afgenomen. Deze proef wordt daarom voorlopig voortgezet tot 1 april 2008.

De proef "autoluw maken winkelgebied" waarbij er tijdens de winkelopeningstijden geen autoverkeer door de winkelstraten in Oudenbosch rijdt, zou mogelijk een vervolg kunnen zijn op het streven om Oudenbosch veiliger en beter bereikbaar te maken.

Zoals reeds is gememoreerd is in de aanloop op deze proef veel gediscussieerd over het nut en noodzaak van deze maatregel. Er zijn inloopavonden georganiseerd. Daarnaast zijn er aparte gesprekken gevoerd met de ondernemers en is overleg gevoerd met Veilig Verkeer Nederland en de politie. We hebben veel uiteenlopende meningen ontvangen waarbij iedere betrokken partij begrijpelijkerwijs zijn of haar eigen standpunt inneemt.

Met het sorteren en analyseren van de diverse reacties is het opvallend dat er nauwelijks is gereageerd door bewoners binnen het winkelgebied.

Wij achten ook de mening van de bewoners in genoemde straten van groot belang om uiteindelijk een weloverwogen besluit te kunnen nemen. De bewoners van genoemde straten is schriftelijk gevraagd om het enquêteformulier in te vullen en voor 18 februari aan ons te retourneren. Uiteraard zullen wij u en de betrokken bewoners van de resultaten van deze enquête op de hoogte brengen.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 25/01/2008