Gemeente Hengelo

Intentieverklaring Werkplein Hengelo getekend

Binnenkort kunnen inwoners van Hengelo met vragen over werk en uitkeringen op één adres terecht. CWI Hengelo en UWV Oost en de gemeente Hengelo hebben samen op 23 januari een intentieverklaring getekend. Het Werkplein wordt gevestigd aan de Deldenerstraat, waar nu het CWI en de front-office van het UWV zijn gehuisvest. Het vernieuwde Werkplein gaat op 1 april open.

De klant dient de instanties als één organisatie te ervaren. Doel is de schotten tussen de dienstverlening te laten verdwijnen en de administratieve rompslomp te beperken. De kans op werk wordt vergroot.

Vacatures snel vervullen

Voor werkgevers wordt een snel werkend loket ingericht. Getracht wordt om in no-time vacatures te vervullen. Werkzoekenden die moeilijk aan een baan kunnen komen worden intensief begeleid richting werk. Op woensdag 23 januari hebben UWV, CWI en gemeente Hengelo een intentieverklaring ondertekend. De nieuwe aanpak vloeit mede voort uit de nota Sterk Werk, die het college van B en W van Hengelo augustus vorig jaar heeft uitgebracht. Het direct naar werk toeleiden van uitkeringsgerechtigden staat daarbij centraal.

Werkcoach

Elke klant krijgt een werkcoach/klantmanager. Die laatste is verantwoordelijk voor bemiddeling naar werk en uitkering, ongeacht het soort uitkering (WW, WWB, WIA). Zorgklanten worden direct naar het stadskantoor van de gemeente verwezen
Ook Fitis, organisatie voor gesubsidieerde arbeid, en ROZ Twente maken onderdeel uit van het Werkplein. Het bevorderen van het starten van een eigen bedrijf is eveneens een belangrijk doel van het nieuwe Werkplein. Iedereen kan op het Werkplein informatie en advies krijgen over het beginnen van een onderneming.
De gemeenten Borne en Hof van Twente hebben aangegeven de ontwikkelingen met belangstelling te volgen. Wellicht zullen zij in de nabije toekomst ook een deel van hun werkzaamheden in het Werkplein onderbrengen.

Ambitie

De ondertekening van de intentieverklaring gebeurde door Marcel Tijdhof, regiomanger UWV en Jan van Vessem, districtsmanager van het CWI. Namens de gemeente Hengelo tekende wethouder van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bert Otten. De partijen hebben zich tot doel gesteld om eind 2008 een van de best werkende organisaties op dit terrein in Nederland te zijn.

De betrokken partijen ondertekenen de intentieverklaring