Gemeente Elburg

buurtbus 2000,- euro

Gemeente Elburg en Oldebroek schenken buurtbus 2000,- euro

De buurtbus Elburg-Oldebroek rijdt alweer ruim een jaar van station 't Harde via 't Harde, Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek en 't Loo naar station Wezep. Voor de ca. 1000 reizigers per maand is de buurtbus niet meer weg te denken. De gemeente Elburg en Oldebroek zijn dan ook erg blij met deze voorziening.

Overhandiging bijdrage Buurtbus

De buurtbus draait helemaal op vrijwilligers. De gemeenten waarderen hun inzet zeer. Bij vrijwilligersorganisaties is het gebruikelijk dat er jaarlijks een dag voor deze vrijwilligers wordt georganiseerd. Daar is echter geen geld voor. Verder blijkt dat de vrijwilligers de secretariaatskosten uit eigen zak moeten betalen.

De gemeente Elburg en Oldebroek vinden dat ongewenst. Daarom hebben de gemeente Elburg en Oldebroek ieder 1000,-- euro geschonken aan de buurtbus. Daarmee kan iets leuks voor de vrijwilligers worden gedaan én daarvan kunnen voorlopig ook de secretariaatskosten worden betaald.

De buurtbusvereniging gaat op zoek naar andere organisaties die, in navolging van de gemeente Elburg en Oldebroek, de buurtbus een warm hart toedragen en hier daarom een financiële bijdrage aan willen geven.