Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 25 januari 2008

Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588

Vluchtende verkeersovertreder aangehouden

Almelo/Enschede

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 24 januari aangehouden. De man wordt er van verdacht gevaarlijk rijgedrag te hebben veroorzaakt na een snelheidscontrole op 13 september 2007 op het Buitenhof in Almelo, waarbij hij bijna agenten aanreed.

Op donderdag 13 september 2007 voerde de politie in Almelo omstreeks 14.30 uur een snelheidscontrole uit op het Buitenhof. Omdat geconstateerd werd dat een bestuurder de maximum toegestane snelheid overschreed, probeerde een agent de man staande te houden. Terwijl de agent op de auto af liep, gaf de bestuurder gas en ging er met zijn auto vandoor. Andere agenten zetten de achtervolging in, die eindigde toen de bestuurder zich in de wijk Kerkelanden vast reed. De man ging er te voet vandoor en wist zodoende aan de politie te ontkomen. Na onderzoek bleek de bestuurder een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn, die bij de politie bekend is als veelpleger.

Op donderdag 24 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 11.15 uur de 24-jarige man lopen op de Broekheurnering in Enschede. Omdat de agenten ambsthalve bekend was dat de man gezocht werd in verband met het voorval op 13 september, werd hij aangehouden.

De 24-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek nog een flink aantal boetes en vonnissen open te hebben staan. De man is daarom in verzekering gesteld. (07-120141)

Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstallen

Hengelo

Twee Hengelose mannen van 36 en 34 jaar werden donderdag 24 januari aangehouden, omdat zij bij verschillende winkels aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo winkeldiefstal hebben gepleegd.

Surveillerende agenten zagen donderdag 24 januari omstreeks 17.35 uur een tweetal mannen artikelen wegnemen uit winkels aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Omdat de twee mannen, een 36-jarige en een 34-jarige Hengeloër, op heterdaad betrapt werden, zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo. Omdat bij beide mannen sprake is van recidive, zijn zij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-010432)

Twee mannen aangehouden met gestolen caravan

De Lutte

Een 35-jarige en een 23-jarige man uit Amsterdam werden donderdag 24 januari aangehouden, omdat tijdens een verkeerscontrole bleek dat de twee met een caravan reden die als gestolen gesignaleerd stond in Duitsland.

Op donderdag 24 januari voerde de Koninklijke Marechaussee op de grensovergang van de A1 bij De Lutte een verkeerscontrole uit. Tijdens de controle werd een bestuurder van een auto met een aangekoppelde caravan gecontroleerd. Hieruit bleek dat de caravan in Duitsland als gestolen gesignaleerd stond. De Marechaussee droeg de bestuurder en de inzittende van de auto over aan de politie. De bestuurder, een 35-jarige man uit Amsterdam, en de inzittende, een 23-jarige plaatsgenoot, werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar zij voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. (08-010499)

Man probeert fiets in brand te steken

Enschede

Een 56-jarige man uit Enschede werd donderdag 24 januari aangehouden, omdat hij op het Hendrik Jan van Heekplein in zijn woonplaats probeerde een fiets in brand te steken.

Stadswachten zagen donderdag 24 januari omstreeks 19.30 uur een man bij de ingang van het winkelcentrum aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede bij een fiets staan. De man probeerde een fietstas van een gestalde fiets in brand te steken. Hoewel de man verklaarde eigenaar van de fiets te zijn, had hij geen sleutel van het rijwiel.

De stadswachten droegen de man, een 56-jarige Enschedeër, over aan de politie. De man werd aangehouden in verband met de poging tot brandstichting en overgebracht naar het politiebureau in Enschede, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-010465)

Drankrijder botst tegen appartementencomplex

Enschede

Op 24 januari rond 22.30 uur, botste een 20-jarige Enschedeër met zijn auto tegen een flatgebouw aan de Madioenstraat. Hij verliet de plaats van het ongeval te voet en werd later aangehouden in zijn woning. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Een 20-jarige man uit Enschede botste op 24 januari met zijn auto tegen de ingang van een appartementencomplex aan de Madioenstraat. Na deze aanrijding, waarbij zowel de auto als de ingang van het complex beschadigd werden, verliet de bestuurder te voet de plaats van het ongeval, zonder zijn identiteit door te geven. De ter plaatse gekomen agenten konden aan de hand van het kenteken van de auto vaststellen wie de eigenaar was. Rond 23.30 uur werd de bestuurder in zijn woning aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De agenten roken een alcohollucht bij de verdachte. De ademanalyse wees 515 ugl uit (1.18 promille) De verdachte is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (08-010526)

Drankrijder botst bijna op politieauto

Almelo

Op 25 januari, rond 03.50 uur, botste een 47-jarige man uit Almelo op de Schuttenstraat bijna op een politieauto. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden.

Een 47-jarige inwoner van Almelo botste op 25 januari rond 03.50 uur, op de Schuttenstraat bijna op een politieauto. Toen de agenten de bestuurder controleerden bleek hij onder invloed van alcohol. Bij zijn aanhouding dreigde hij zich te verzetten. Hierop werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau meende de verdachte de agenten te moeten beledigen. De ademanalyse wees uiteindelijk 725 ugl uit (1.57 promille) Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De verdachte was derhalve beschonken en vervelend dat hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en belediging. De man is op 25 januari rond 11.00 uur heengezonden. (08-010554)

Inbreker vlucht op fiets

Hengelo

Op donderdag 24 januari betrapte een 14-jarige bewoner van een huis aan de Bankastraat in Hengelo een man terwijl deze aan het inbreken was in de woning. De jongen achtervolgde de inbreker, die er per fiets vandoor ging. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 24 januari deed een 45-jarige man uit Hengelo aangifte, omdat tussen 17.30 uur en 18.15 uur in zijn woning aan de Bankastraat was ingebroken. De 14-jarige zoon van de aangever had de inbreker op heterdaad betrapt, toen hij de man in de woning aantrof. De inbreker vluchtte op een goudkleurige herenfiets, waarna de jongen trachtte hem te achtervolgen via het Mitchamplein, Deldenerstraat en de Tuindorpstraat. Hier raakte de jongen de inbreker kwijt, die onder de spoortunnel door fietste in de richting van de Krabbenbosweg.

De 14-jarige verklaarde dat de inbreker een man was, vermoedelijk in de leeftijd tussen 30 en 45 jaar. Hij had een normaal postuur en was circa 1.80 à 1.meter lang. De man had gemillimeterd donker haar en droeg mogelijk een bruine jas. De politie wil graag in contact komen met mensen die de man voor of na de inbraak bij de woning aan de Bankastraat hebben gezien, of mensen die weten wie deze man is. In het bijzonder een automobilist, die door de 14-jarige tijdens de achtervolging om hulp werd verzocht, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-01046)

Aanrijding letsel

Hengelo

Op donderdag 24 januari is een 49-jarige bestuurder uit Hengelo gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Haaksbergerstraat en de Oldemeulenweg.

Op donderdag 24 januari reed omstreeks 17.30 uur een 49-jarige automobilist uit Hengelo over de Haaksbergerstraat in Hengelo. Ter hoogte van de Oldemeulenweg stopte hij om het overige verkeer voor te laten gaan voordat hij linksaf deze weg in wilde rijden. De 30-jarige automobilist, eveneens uit Hengelo afkomstig, die achter de 49-jarige reed kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en een aanrijding was het gevolg. De 49-jarige raakte hierdoor gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis, zijn auto is afgesleept. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (08-010437)


---- --