Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na steekpartij bij huiselijk geweld
Publicatiedatum: 25-1-2008 14:35:56

ARNHEM - Een veertigjarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden in een woning in de wijk Immerloo. De man wordt verdacht van huiselijk geweld tegen zijn 38-jarige ex-vriendin, waarbij de vrouw met een mes gestoken bleek. Buurtbewoners alarmeerden rond drie uur de politie nadat hoorden dat er kennelijk ruzie gaande was in de woning van de vrouw. Daar aangekomen zagen agenten een vernielde ruit en andere sporen van geweld. De vrouw verklaarde dat haar ex de woning was binnengedrongen maar inmiddels was vertrokken. Terwijl de agenten naar de Arnhemmer op zoek gingen zag de man kans terug te gaan naar de woning van zijn ex. Daar zou hij de vrouw met een mes hebben gestoken waarbij het slachtoffer (lichte) verwondingen had opgelopen. Agenten konden kort daarop de Arnhemmer alsnog aanhouden. De man is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (08-012210)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee man aangehouden tijdens horecatoezicht

Publicatiedatum: 25-1-2008 14:35:19

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee man aangehouden tijdens toezicht op horecapubliek in de binnenstad. Even na één uur werd op de Korenstraat een 24-jarige man uit het Brabantse Wanroij aangehouden. De man was in kennelijke staat van dronkenschap en liep met een glas bier over straat. De man werd door agenten op zijn gedrag aangesproken en verzocht te vertrekken. Daar had de Wanroijnaar geen oren naar waarop hij mee moest naar het politiebureau. Hij is in de loop van de ochtend vrijgelaten met een bekeuring.
Rond kwart voor twee werd op de Rijnstraat een 20-jarige Arnhemmer opgepakt na een vechtpartij. Een hondengeleider van de politie zag ter hoogte van de Drieharingplaats een schermutseling tussen een tiental personen. Inmiddels hadden omstanders de Arnhemmer vast, enkele anderen wisten te ontkomen. Een 24-jarige vrouw uit Wageningen zou klappen van onder meer de Arnhemmer hebben gekregen nadat ze een opmerking had gemaakt over het wildplassen van de Arnhemmer. (08-012186 / 012196)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden bij hennepkwekerij

Publicatiedatum: 25-1-2008 14:34:24

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag in de wijk Monnikenhuizen drie vrouwen van 45, 50 en 62 jaar en een 60-jarige man, allen uit Arnhem, aangehouden na de ontdekking van een hennepkwekerij. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat er in een loods in de wijk henneptoppen zouden worden geknipt. Toen agenten daar aankwamen werd het viertal op heterdaad betrapt. Ook werd een hoeveelheid van ruim 9 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Een afgezonderde ruimte in de loods bleek te zijn ingericht voor de hennepteelt; planten werden daar echter niet meer aangetroffen. Bij het onderzoek stuitten agenten ook nog op een zogenoemd balletjespistool dat onder de wapenwetgeving valt. De 62-jarige vrouw is na verhoor vrijgelaten, de overige drie zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.
(08-011986)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontmanteld in De Steeg

Publicatiedatum: 25-1-2008 14:33:54

DE STEEG - De politie van Rheden heeft donderdag in een woning De Steeg een hennepkwekerij ontmanteld. Een 35-jarige man uit Babberich en een 37-jarige Arnhemmer werden daarbij aangehouden. Nadat er bij de politie informatie was binnengekomen dat de bewuste woning gebruikt zou worden voor de hennepteelt werd een onderzoek ingesteld. Agenten stuitten daarbij op de man uit Babberich die kennelijk bezig was met het slopen van een kwekerij. Daarnaast werden in twee andere ruimtes een nog intacte kwekerij aan en een die kennelijk verbouwd werd. Naar schatting waren er ruim 500 planten geteeld goed voor oogsten van tienduizenden euro's. Bij verder onderzoek werd ook nog een patroonhouder en patronen gevonden (munitie) en een imitatiepistool. De Arnhemmer meldde zich later bij de politie en werd ook aangehouden. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De kwekerijen zijn geheel afgebroken en vernietigd.
(08-012067)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na vernieling in gezondheidscentrum
Publicatiedatum: 25-1-2008 14:32:24

ARNHEM - Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens vernieling. De man zou in een gezondheidscentrum in het centrum van Arnhem een rek met folders hebben beschadigd omdat hij geen medicijnen kreeg. Volgens het personeel had de man de medicijnen geëist. Het personeel van het gezondheidscentrum was daar niet op in gegaan omdat de man bij een andere praktijk stond ingeschreven. Kennelijk uit boosheid zou hij daarop het rek met folders hebben vernield en de praktijk zijn uitgelopen. Dankzij een goed signalement kon de man even later worden opgepakt. De man is in verzekering gesteld. Door het gezondheidscentrum is aangifte gedaan.
(08-011832)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding na diefstal DVD's

Publicatiedatum: 25-1-2008 14:28:11

ARNHEM - Een 25-jarige man uit het Noord-Hollandse Heiloo heeft donderdag van justitie in Arnhem een dagvaarding gekregen in verband met winkeldiefstal. De man was rond vier uur in een warenhuis betrapt door beveiligers toen hij aan de haal was gegaan met een drietal dvd's. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De buit moest hij aan de zaak teruggeven.
(08-012013)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangehouden verdachten vrijgelaten

Publicatiedatum: 25-1-2008 14:27:27

ARNHEM - Twee door de Arnhemse politie aangehouden verdachten zijn donderdag weer op vrije voeten gesteld. Het gaat om een 47-jarige Utrechter en een 39-jarige man uit Velp. De Utrechter was in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van inbraak in een in aanbouwzijnd pand aan de Klarendalseweg. Nader onderzoek kon niet aantonen dat de man daadwerkelijk had ingebroken: door de benadeelde was ook geen schade ontdekt. De man werd daarop vrijgelaten maar kreeg wel een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein. De Velpenaar was woensdagmiddag aangehouden op verdenking van oplichting van een warenhuis aan het Johnny van Doornplein, waar hij geprobeerd zou hebben een mogelijk gestolen artikel te ruilen om er geld voor te krijgen. Onderzoek kon evenmin aantonen dat dat werkelijk het geval was. De zaak tegen de Velpenaar werd daarom geseponeerd. (08-011592 / 011409)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---