Ministerraad


Benoeming twee directeuren-generaal bij het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport

Persbericht | 25-01-2008

De ministerraad heeft besloten mevrouw D.M.J.J. Monissen voor te dragen als directeur-generaal curatieve zorg en de heer drs. M.J. Boereboom als directeur-generaal langdurige zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De voordrachten worden gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Klink van VWS. Beide benoemingen gaan in op 1 april 2008.

Mevrouw Diana Monissen (1955) is sinds eind 2005 bestuurder van Agis Zorgverzekeringen. Daarvoor was zij onder andere voorzitter van de raad van bestuur bij Mentrum GGZ Amsterdam. Zij heeft Pedagogische Wetenschappen en Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen.

De heer Marcelis Boereboom (1959) is sinds 1 mei 2004 directeur curatieve zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg. Daarvoor was hij onder andere directeur Financieel Economische Zaken en plaatsvervangend directeur ouderenbeleid bij het ministerie van VWS. Hij heeft Politieke Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De benoeming van mevrouw Monissen en de heer Boereboom is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.