AutoRai

Prijzen Subaru's eerste boxer-dieselmodellen bekend

(1/25/2008)
De Subaru Legacy- en Outback-modellen zullen medio april 2008 leverbaar zijn met een revolutionaire dieselmotor. Het betreft hier de eerste BOXER DIESEL-motor ter wereld voor gebruik in personenautoâs. Zoals van Subaru mag worden verwacht, is ook de nieuwe BOXER DIESEL gecombineerd met permanente vierwielaandrijving.

De unieke combinatie van een 110 kW (150 pk) sterke BOXER DIESEL en Subaruâs Symmetrical All Wheel Drive-systeem maakt de Legacy- en Outback-dieselmodellen tot échte rijdersautoâs die de bestuurder een gevoel van totale controle verschaffen.

Naast de traditionele voordelen van de dieselmotor, zoals zuinigheid en trekkracht, biedt de nieuwe BOXER DIESEL van Subaru ook op het gebied van de prestaties enkele voordelen die direct voortvloeien uit het boxerconcept. De compacte bouw met de horizontaal tegenover elkaar geplaatste cilinders resulteert in een nagenoeg trillingsvrije en geluidsarme loop, een laag zwaartepunt en een hoge mate van robuustheid. Daarnaast is de geheel uit een aluminiumlegering vervaardigde motor opvallend licht. Maar ook het sportieve temperament, wat kenmerkend is voor alle Subaru-boxermotoren, is in de nieuwe diesel ruimschoots aanwezig. De superieure balans van boxermotoren leidt namelijk tot een geringe inwendige massatraagheid en wrijving, wat een uitstekende gaspedaalrespons oplevert.

De direct ingespoten 2,0 liter commonrail-motor beschikt over een hoog koppel (350 Nm bij slechts 1800 tpm) en de grote brandstofzuinigheid maakt de BOXER DIESEL tot de milieuvriendelijkste personenauto met vierwielaandrijving. Alle dieselversies zijn met oxidatiekatalysatoren, een roetfilter (DPF) en een uitlaatgas-recirculatie-systeem (EGR) uitgerust en voldoen aan de Euro 4-emissienormen.

Concurrerende prijzen
Vergeleken met de concurrentie in het D-segment beschikken de Legacy- en Outback-modellen over een zeer hoog uitrustingsniveau en zijn de prijzen, zeker gezien de prestaties, opvallend scherp. Dit biedt volop mogelijkheden voor een verdere groei van Subaru in met name de zakelijke markt. De consumentenprijzen zijn als volgt:

Legacy Sedan 2.0D Comfort AWD: ⬠35.795,-
Legacy Sedan 2.0D Luxury AWD: ⬠37.795,-
Legacy Touring Wagon 2.0D Comfort AWD: ⬠36.995,- Legacy Touring Wagon 2.0D Luxury AWD: ⬠38.995,- Outback 2.0D Comfort AWD: ⬠39.495,-
Outback 2.0D Luxury AWD: ⬠41.495,-

Complete standaarduitrusting
De dieselmodellen zijn leverbaar in twee uitrustingsniveaus: Comfort en Luxury. Tot de standaarduitrusting van de Comfort-versies behoren naast vanzelfsprekend Symmetrical AWD onder meer: een compleet airbagsysteem met front-, zij- en gordijnairbags, actieve hoofdsteunen, climate control met links/rechts gescheiden temperatuurregeling, audio-installatie met 6 CD-wisselaar en MP3-speler, cruise control, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare/verwarmbare/ inklapbare buitenspiegels, mistlampen, ruitenwisserontdooisysteem, verwarmbare voorstoelen, 4-kanaals ABS met EBD, stabiliteitsregeling (Vehicle Dynamics Control) en automatische niveauregeling op achteras (alleen Outback).

De Luxury-versies zijn daarnaast nog voorzien van 17â lichtmetalen velgen en Bi-Xenon-koplampen met sproeiers.

Verder is een scala aan opties mogelijk, waaronder een âBusiness Packâ bestaande uit een in het dashboard geïntegreerd DVD-navigatiesysteem met touchscreen inclusief TMC en Bluetooth, en parkeersensoren achter in carrosseriekleur voor 1.995 euro.

De eerste Subaru Boxer Diesel-uitvoeringen zullen medio april bij de Subaru-dealers arriveren.