Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     | Twello - Jongen aangehouden voor vernieling              |
De politie heeft donderdag 24 januari een 19-jarige jongen uit Twello aangehouden voor de vernieling van een auto. De jongen kon worden aangehouden dankzij tips binnengekomen naar aanleiding van een getuigenoproep.

De jongen heeft de vernieling bekend. Hij heeft een boete van 160 euro gekregen en zal de schade aan de auto (die ruim 2600 euro bedraagt) moeten vergoeden.
---

Verzonden bericht + getuigenoproep In de nacht van zaterdag op zondag 13 januari werd aan de Burg. Van der Feltzweg in Twello van een geparkeerde auto zowel de voorruit als de achterruit vernield. De politie is een onderzoek gestart.

De vernieling vond plaats rond 04.50 uur. Van de auto lag de achterruit er helemaal uit en in de voorruit zaten meerdere barsten en een ster. Ook de motorkap raakte beschadigd. Rond het tijdstip van de vernieling waren er veel jongeren op de fiets op weg naar huis van het stappen. De politie wil dan ook graag in contact komen met deze jongeren. Mogelijk dat zij iets gezien hebben. De jongeren kunnen bellen naar 0900 8844.

|     |Lochem - Man aangehouden op verdenking hennepteelt        |
De politie heeft donderdag 24 januari een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Poldermolenlaan in Lochem. Een 38-jarige man uit Lochem is ter plekke als verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning nadat uit onderzoek bleek dat er zich een hennepkwekerij in zou kunnen bevinden. De politie trof op de eerste- en zolderverdieping een niet in werking zijnde kwekerij aan. Alle aangetroffen goederen (plantenbakken, lampen, filters e.d.) zijn vernietigd. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor en in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eerbeek - Onder invloed achter stuur zonder rijbewijs     |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 25 januari een 40-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor het rijden onder invloed, en het rijden met een ongeldig rijbewijs.

De politie kwam de man rond 02:45 uur in het dorp tegen. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politie-bureau, waar hij een promillage van 0,9 blies. Bij controle bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard in verband met eerdere aanhoudingen voor het rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN