Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IPON2008: Een zeer groot succes!!!

Met maar liefst 4.870 enthousiaste bezoekers is de eerste editie van de IPON2008 een zeer groot succes te noemen. Hordes mensen stonden vlak voor tienen op zowel woensdag 23 als donderdag 24 januari voor de deur van de Jaarbeurs Utrecht om daarna door te stromen richting het gigantische theater op de beursvloer.

Daar vonden op beide dagen interessante keynotes te beluisteren van o.a. Toine Maes, directeur Kennisnet; mevrouw Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs; Jan Lepeltak; Bob Hofman en dr. Richard Gatarski. Maar ook het congresprogramma in de Mediaplaza werd massaal bezocht. Helaas zaten door de zeer grote opkomst de verschillende workshopzalen al gauw vol.

Op de IPON2008 onderwijs- en ICT vakbeurs konden schoolleiders, ICT-coördinatoren en docenten zich laten inspireren en hun kennis op het gebied van educatie en informatietechnologie helemaal bijspijkeren middels het zeer uitgebreide congresprogramma met diverse workshop en presentaties maar ook middels demonstraties van maar liefst 90 standhouders. Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de IPON Awards 2008. Onder leiding van de voorzitter Louis Hilgers reikte de jury vier IPON Awards en een speciale Stimulerings Award uit, voor het beste onderwijs en ICT product.

De winnaars van de IPON Awards 2008 zijn:


1. Boreaal met Novoscript in de categorie 'Innovatief product voor het primair onderwijs'.


2. Thin Tables B.V. met Thin Tables in de categorie 'Innovatief product voor voortgezet onderwijs'.


3. Wikikids in de categorie 'Innovatief educatief ict-project'.


4. Sipke Kloosterman met Polsnetwerk in de categorie 'Innovatieve educatieve website(s)'.

De bijzondere Stimulerings Award ging naar i-score. Deze Award is een aanmoedigingsprijs voor initiatieven waar in de toekomst veel van wordt verwacht, maar die zich nog wel moeten waarmaken. Het volledige juryrapport staat online op www.ipononline.nl

Het ICT platform Onderwijs Nederland, kortweg IPON2008, is een initiatief van de onderwijspartijen SLB diensten, APS, AVS en Vives.