BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 25 januari 2008

PROGRAMMERING LAUGHING MATTERS ENSCHEDE BEKEND
SCHUDDEN, ERIC KOLLER, DANIEL LOHUES, HARD GRAS, DOE MAAR NORMAAL, DE LAMA'S, ANDRE MANUEL EN MEER

De programmering van de zesde editie van het grootste comedy festival van Nederland is bekend. Ondermeer Schudden, Eric Koller, Daniël Lohues, Hard Gras, André Manuel, BNN's popquiz Doe Maar Normaal en De Lama's treden op tijdens deze zesde editie van Laughing Matters. Van donderdag 20 maart tot en met zaterdag 22 maart is de Universiteit Twente wederom het decor van cabaret, stand-up comedy, straattheater, impro-comedy en visueel theater.

BNN presenteert op Laughing Matters de satirische popquiz Doe Maar Normaal. Onder leiding van presentator Sander Lantinga nemen Arie Koomen, Ruben van der Meer en Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig) het tegen elkaar op. De twee shows van De Lama's zijn reeds uitverkocht maar Ruben van der Meer en Tijl Beckand geven wel eenmalig een bijzondere masterclass improvisatie. Ook nemen Lama's Tijl en Jeroen zaterdag hun favouriete sitcom Seinfeld onder de loep.

De heren van Schudden maken fysiek, visueel, balorig, bizar maar vooral humoristisch theater. Dit jaar spelen zij hun veelvuldig geprezen voorstelling 'Zout'. Eric Koller komt naar Enschede met zijn nieuwe programma Hippopotomonstrosesquipedaliofobie (angst voor lange woorden). Daniël Lohues stond vorig jaar nog in het voorprogramma van The Rolling Stones. Dit jaar heeft Laughing Matters de eer deze verhalenverteller te mogen ontvangen.Ook het team van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras komt naar Enschede. Henk Spaan, Frans Thomése en Herman Koch (Jiskefet) brengen een voorstelling die niet alleen leuk is voor voetballiefhebbers.

Dit jaar is er in de programmering extra aandacht voor Engelse en Amerkaanse comedy. Uit de UK komen Mitch Benn, Nick Doody, Steve Rawlings en Terry Alderton. Vanuit de VS heeft het festival de niet zachtzinnige Paula Bel, Jacob Sirof en acteur/comedian Rodney Laney weten te strikken voor een optreden tijdens het festival. A Night of Comedy presenteert dit jaar nieuw talent zoals Tim Fransen en Patrick Laureij.

BNN doet uitgebreid verslag van het festival op vrijdag 24 mei van 22.55 uur tot 23.40 uur op 3. Daarnaast zal 3FM zenderbreed aandacht besteden aan het festival onder andere in een live uitzending op vrijdag vanuit de Universiteit Twente.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.laughingmatters.nl. Kaarten à 25 euro (22 euro wanneer je in het bezit bent van een studentenpas) zijn te koop via de festival site, bij de kassa van de Vrijhof en VVV Enschede.