Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - onderzoek aanranding                         |
Het onderzoek naar twee jonge mannen die op maandag 7 januari geprobeerd hebben een 15-jarig meisje uit Harderwijk aan te randen heeft inmiddels een duidelijk signalement van de betrokkenen opgeleverd. De politie wil graag weten of iemand hen kent. Men kan bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

De aanranding vond op maandag 7 januari plaats en niet zoals abusievelijk vermeld is een week later. Het incident vond plaats tussen 16:20 en 17:00 uur vlakbij het fietstunneltje van de Rietmeen naar de Drielandendreef in Harderwijk.

Signalementen De verdachten voldoen aan het volgende signalement: 1. Jongen van ca. 19/20 jaar, 1.80/1.85 m lang, kort zwart haar ca. 1 cm lang, donker ogen, droeg een zwarte jas met dunne/gladde stof tot op de heupen en voorzien van gele mouwen met daaronder een licht blauwe spijkerbroek.

2. Jongen van ca. 19/20 jaar, 1.80 m lang, zwart stekel haar naar achteren ca. 4 cm lang, donkerkleurige ogen, zwarte winterjas glad tot over de heup met daaronder een donkerblauwe spijkerboek. Beiden hebben een licht getint uiterlijk en zagen er netjes en verzorgd uit. Ze hadden beiden een donkere/zwarte fiets zonder fietstassen bij zich.

Aanranding

De jongens fietsen eerst achter het meisje maar reden haar vervolgens klem waardoor ze moest stoppen. De jongens dwongen het meisje mee te lopen richting de skatebaan. Even voorbij de skatebaan trokken zij haar de struiken in en hebben zij geprobeerd haar kleren uit te trekken. Hierbij zijn zij gelukkig gestoord door de naderende man met hond en op de vlucht geslagen.

Passantenonderzoek De politie heeft deze getuige inmiddels gesproken en heeft op maandag 14 januari een passantenonderzoek ingesteld. Hierbij heeft de politie ca. 120 personen gesproken in de nabijheid van het plaats delict. Dit leverde enkele getuigen op.

De politie hoopt met deze oproep meer informatie over de verdachten te krijgen.

Einde bericht


---