Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
25 januari 2008

Combikaarten GoChina! Nu online te koop!

Combi-tickets voor een bezoek aan de tentoonstellingen van GoChina! Assen-Groningen in het Groninger Museum én het Drents Museum zijn vanaf nu online te koop op www.gochina-assen-groningen.nl . Op deze website is het mogelijk om in de voorverkoop Combitickets te kopen voor de tentoonstelling 'Het Terracotta Leger in Xi'an. Schatten van de eerste keizers van China' in het Drents Museum in Assen én voor 'Antieke Bronzen. Meesterwerken uit het Shanghai Museum' in het Groninger Museum. Vanaf 26 april 2008 zullen daar nog de drie overige tentoonstellingen (over Chinese moderne kunst in het Groninger Museum) aan worden toegevoegd. Met een print uit uw eigen computer als entreebewijs, kunnen lange wachtrijen voor de kassa's van beide musea worden vermeden. De Combitickets zijn niet gebonden aan een bepaalde dag en/of uur en hoeven niet op één dag te worden gebruikt.

Via dezelfde website kunnen ook speciale dagretours van de Nederlandse Spoorwegen worden gekocht, waarmee men voor ¤ 15,- vanaf elk station in Nederland naar Assen en Groningen kan reizen en weer terug. Zowel het Drents Museum als het Groninger Museum liggen op korte loopafstand van het NS station. De NS-dagretourkaart is alleen online te koop in combinatie met een Combiticket van GoChina! Assen-Groningen.

Er zijn vier verschillende Combikaarten mogelijk, die allen online te bestellen zijn:
1. Go China! Assen-Groningen Combikaart.
Deze combikaart geeft toegang tot het Groninger Museum én het Drents Museum tijdens de tentoonstelling Go Ghina! Assen-Groningen en is ¤ 4,-- goedkoper dan twee losse entreekaartjes. Bezoekers kunnen hiermee beide musea op dezelfde dag óf op verschillende dagen bezoeken.
2. Go China! Assen-Groningen Rabobank Combikaart. De Rabobank is Presenting Partner van de tentoonstelling Go China! en biedt daarom Rabobankklanten met een Rabo Europapas een korting van 50% aan op de entree van beide musea. Deze korting geldt voor zowel de Combikaart, als voor de losse kaarten (niet online verkrijgbaar).
3. Go China! Assen-Groningen NS Dagretour Combikaart. Wanneer men beide musea wil bezoeken en graag met de trein reist, dan kan men een Combikaart met NS-Dagretour voor Go China! Assen-Groningen kopen. Bij de online-bestelling print men zelf de Combikaarten uit en krijgt men het NS-kaartje (à ¤ 15,00) automatisch binnen 2 werkdagen per post toegezonden. De NS-Dagretour is geldig vanaf elk station in Nederland naar Groningen en Assen. Let op: Deze NS-combikaarten zijn alléén online te bestellen.
4. Go China! Assen-Groningen NS Dagretour met Rabobankkorting Combikaart. Met deze Combikaart reist men met een NS Dagretour naar het Groninger- en Drents Museum én profiteert men van de Rabobankkorting van 50%.

Combikaarten zijn zowel online als bij de kassa's van beide musea te koop. NS Dagretour is alléén online te bestellen. Entreekaarten voor afzonderlijke tentoonstellingen in één van beide musea worden alléén bij de kassa's van desbetreffende musea verkocht.

//////////////////