Arriva


Arriva spant kort geding aan tegen Stadsregio Rotterdam

Datum: 25 januari 2008
Nr. 010

Stadsregio Rotterdam (SRR), het overheidslichaam dat onder andere verantwoordelijk is voor het Openbaar Vervoer in de regio Rotterdam, heeft besloten het Openbaar Vervoer in de stad Rotterdam onderhands te gunnen aan het Rotterdamse Stadsvervoerbedrijf RET. Daarmee wordt een lopende openbare aanbestedingsprocedure tussentijds stopgezet.

Deze beslissing is in strijd met nationale en internationale regelgeving. Zowel de Europese Richtlijn als het Besluit Aanbestedingsregels voor Overheidsopdrachten laten in het onderhavige geval geen ruimte voor dit besluit. Daarnaast wordt niet voldaan aan Europese regelgeving ten aanzien van gelijke behandeling en transparantie. Bovendien is bij dit beleid, sprake van onrechtmatige staatssteun, hetgeen in strijd is met het EG verdrag.

Arriva wordt met het besluit van SRR ernstig in haar belangen geschaad. Door middel van een kort geding bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven wil Arriva bewerkstelligen dat de openbare aanbestedingsprocedure met onmiddellijke ingang wordt hervat.