Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (25/1)

BREDA, 25 januari 2008

Man vindt gestolen laptop terug via Marktplaats

BREDA: Een 37-jarige man uit Roosendaal heeft zelf zijn gestolen laptop opgespoord. Hij liet via Marktplaats een zoekvraag stellen waarin een laptop te koop werd gevraagd van hetzelfde merk en type als van hem gestolen was. Hierop reageerde een naar later bleek 38-jarige Waalwijker die een dergelijke laptop had en wilde verkopen. Tijdens de geplande (ver)koop in een restaurant in Waalwijk bleek dat het inderdaad om de gestolen PC ging. De verdachte is daar aangehouden ter zake heling. Hij werd in verzekering gesteld.

Op vrijdag 18 januari 2007 werd op de Lange Bedde omstreeks 08.30 uur ingebroken in een auto. De ruit van het linkerachterportier werd ingeslagen. Uit de auto werd een tas met daarin onder meer een laptop gestolen. De eigenaar meldde gisteren dat hij ontdekt had dat zijn laptop op Marktplaats te koop werd aangeboden. Hierop heeft de recherche van het team Zuid-Oost overlegd met de officier van justitie. Er werd besloten om in samenwerking met de eigenaar van de laptop en een zakenpartner van hem een actie te organiseren waarbij de aanbieder werd uitgenodigd om naar een restaurant in Waalwijk te komen. Nadat vastgesteld was dat deze man inderdaad de gestolen laptop mee had genomen om te verkopen is hij daar, op de Andelstraat in Waalwijk gistermiddag omstreeks 17.30 uur aangehouden. De verdachte verklaart zelf de laptop weer van iemand anders te hebben gekocht. Hem wordt heling ten laste gelegd. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet

Oosterhoutse aangehouden voor rijden onder invloed en rij-ontzegging

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 04.30 uur op de Academiesingel een 37-jarige Oosterhoutse aangehouden die een auto bestuurde terwijl haar rijbewijs ongeldig was verklaard. Tevens verkeerde de vrouw onder invloed van alcohol. Zij blies 565 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De auto van de vrouw werd in beslag genomen. Ze vertelde dat ze circa zeven Bacardicolas gedronken had voordat ze achter het stuur was gekropen. Dit deed ze omdat de man die als BOB zou fungeren zelf was gaan drinken. De politie controleerde de vrouw omdat een agent haar herkende van een eerdere controle, december 2007, in Breda. Ook toen reed ze in een auto terwijl haar rijbevoegdheid was ingetrokken.

Slechts één arrestatie tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: Het was gezellig en de sfeer was goed zo beschrijven de agenten van het horecatoezicht hun dienst van de afgelopen nacht in het Bredase uitgaanscentrum. Er werd slechts één arrestatie verricht. Een 21-jarige militair uit Zelhem werd omstreeks 03.10 uur op de Potkanstraat aangehouden omdat hij een ponypack met vermoedelijk cocaïne in zijn bezit had. Agenten kregen een melding dat twee mannen al geruime tijd in het straatje stonden achter een openbaar toilet. De dienders zagen dat de verdachte een bloedneus had. Ook waren zijn pupillen opvallend verwijd, hij had een witte poederachtige substantie onder zijn lip. Achter de paal troffen de agenten een leeg en opengevouwen ponypack wikkel aan. Bij onderzoek aan de kleding van de verdachte vonden de agenten een soortgelijk nog gevuld pakketje in zijn broekzak. Hij werd aangehouden en is omdat hij militair is, overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Rijders onder invloed aangehouden

SPRUNDEL / BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Sint Janstraat te Sprundel een 65-jarige man uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 390 ugl. Vrijdagavond is omstreeks 21.45 uur op de Dr. Struyckenstraat een 32-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze man blies 475 ugl.

Aanhouding huiselijk geweld

SCHIJF: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.45 uur een 47-jarige man in zijn woning aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn 40-jarige vrouw met wie hij in scheiding ligt deed aangifte tegen hem. Zij verklaarde dat zij donderdagavond door haar man mishandeld was.

Het slachtoffer verklaarde dat zij en haar man aan het scheiden zijn. Hij blijft haar sinds dat bekend is door de woning achtervolgen met allerlei vragen daarover. Ze wil echter met rust gelaten wordt en vraagt om privacy. Gisteravond had haar man haar tijdens een ruzie hard aan haar haren getrokken en meerdere keren op het hoofd geslagen. Ze had daardoor hevige hoofdpijn. Hun zoon legde eveneens een verklaring af, die ondersteunend is aan die van het slachtoffer.

Veelpleger aangehouden voor bedreiging

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.30 uur op de Rietmakerstraat een 49-jarige Bredanaar aangehouden die nog verhoord moest worden vanwege een aangifte van bedreiging die tegen hem gedaan is. De Bredanaar, die geregistreerd staat als veelpleger, mocht met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. Hij zou, terwijl hij een winkelverbod had, op dinsdag 11 december jl. een medewerker van een supermarkt aan de Haagdijk bedreigd hebben. De aangever had hem aangesproken toen er geconstateerd was dat hij een fles wijn in zijn binnenzak had gestopt. De medewerker vorderde hem, vanwege het winkelverbod, de supermarkt te verlaten. De verdachte tikte hem met een wijsvinger op het gelaat en dreigde hem kapot te maken.

Koffiezetapparaatdieven aangehouden

BREDA: Een in burger geklede politieman heeft donderdag aan het eind van de middag twee mannen aangehouden die twee Senseo
koffiezetapparaten had gestolen in een warenhuis aan de Karrestraat. een winkel De twee verdachten, twee Bredanaars van 28 en 48 jaar zijn in verzekering gesteld. De jongste verdachte staat op de veelplegerslijst. Verder werden in Breda gisteren nog drie winkeldieven opgepakt. Twee van hen werden eveneens door rechercheurs op heterdaad betrapt.

De rechercheur liep donderdagmiddag door de binnenstad van Breda. Hij was belast met het opsporen en aanhouden van veelplegers en andere personen die zich schuldig maken aan strafbare feiten. Hij zag twee personen uit het warenhuis komen waarvan hij wist dat zij met grote regelmaat diefstallen plegen om hun verslaving te kunnen voorzien. Hij zag dat de oudste verdachte een plastic tas met als opdruk C & A bij zich had en dat er in de tas twee Senseo koffiezetapparaten zaten. De stroomkabels bleken afgeknipt te zijn. Bij nader onderzoek bleek dat de apparaten kort daarvoor gestolen waren vanuit een winkel die gevestigd is in het warenhuis. Hierop zijn de dieven aangehouden.

In burger geklede agenten hebben gistermiddag op de Ginnekenstraat nog twee winkeldieven aangehouden. De dienders zagen twee hen bekende aan drugs verslaafde personen lopen, een 31-jarige Poolse man en een 21-jarige Poolse vrouw. De agenten besloten het duo te observeren. Zij zagen dat zij een winkel binnen gingen en deze ook weer heel snel verlieten zonder iets af te rekenen. , daarbij zenuwachtig om zich heen kijkend. Bij controle bleek dat zij ballonnen en aanstekers hadden gestolen. Tevens bleken zij bij een parfumeriezaak op de Eindstraat een tester weggenomen te hebben. De dieven zijn ingesloten.

Een 50-jarige zwerver is donderdagmiddag in een supermarkt aan het Brabantplein betrapt op de diefstal van een fles port. Hij stak de fles drank in zijn binnenzak en liep daarna de winkel uit zonder het goed af te rekenen. De politie maakt proces-verbaal op .

Jongen met vlindermes aangehouden

BREDA: De politie heeft gisterenavond op de Karrestraat op aanwijzing van een getuige een 17-jarige jongen aangehouden die in het Valkenberg met een vlindermes gezwaaid had. De knaap verklaarde het mes gevonden te hebben. Hij staat al onder toezicht van jeugdreclassering. Deze instantie en de ouders van de jongen zijn op de hoogte gesteld. Het bezit van een dergelijk mes is strafbaar ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Ballen en netten voetbalvereniging gestolen

BREDA: Gistermiddag werd gemeld dat bij een voetbalvereniging aan de Blauwe Kei de netten en circa 20 ballen gestolen zijn. Het gaat om een aanzienlijke schadepost voor de vereniging. De politie roept getuigen op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verkeersongeval A 27

BREDA: Vanmorgen heeft omstreeks 09.16 uur een materieel verkeersongeval plaats gevonden op rijksweg A-27 ter hoogte van Bavel. Aanvankelijk werd gemeld dat er gewonden waren. Dit bleek niet zo te zijn. Daar waar twee rijstroken bij elkaar komen ging een vrachtwagenchauffeur naar rechts en zag niet dat daar al een personenauto reed, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Gilze reed. Er was alleen sprake van materiële schade. Hierdoor klapte de personenauto twee keer tegen de vangrail.

Auteur: Willem van Hooijdonk