Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25/01

OOSTERHOUT NB, 25 januari 2008

Man loopt tegen de lamp op het bureau

GEERTRUIDENBERG: Gisterenmorgen omstreeks 10.05 uur is een 33-jarige man uit Made aangehouden. De man stopte bij het bureau en sprak twee agenten aan. Tijdens het aanspreken namen de agenten een alcoholgeur waar. De agenten vroegen hem hierna en hij gaf toe de vorige avond alcohol te hebben genuttigd. De verdachte werkte vrijwillig mee aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse kwam op 365 ug/l. De automobilist is aangehouden en kreeg een rijverbod van 3 uur.

15-jarige aangehouden voor winkeldiefstal

OOSTERHOUT: In een supermarkt aan de Nieuwe Bouwlingstraat is een 15-jarige jongen omstreeks 15.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen liep samen met een vriend de supermarkt binnen. Een medewerker vond dat de jongens zich vreemd gedroegen en sprak hen aan om een mandje mee de winkel in te nemen. De verdachte stopte onder het winkelen een pakje snoep in zijn zak, zonder dat zijn vriend dit zag. De jongens passeerde de kassa maar rekenden niks af. Hierop heeft de medewerker de jongen aangesproken. De verdachte rende weg maar de medewerker kon hem nog net stoppen. De verdachte werd aan de politie overgedragen. De ouders werden in kennis gesteld en zij stemde in voor een verwijzing naar Bureau Halt.

RIJEN: Rond 11.15 uur gistermorgen, is een 30-jarige vrouw uit Best aangehouden in haar eigen woning. Zij werd aangehouden voor de winkeldiefstal die zij de dag ervoor had gepleegd. Woensdag 23 januari is de verdachte naar een kledingwinkel aan de Hoofdstraat te Rijen gegaan, om een truitje te ruilen. De medewerker van de winkel zag dat de vrouw een kledingstuk in haar tas stopte en meldde dit bij de baas. Toen de vrouw de winkel verliet werd zij aangesproken door enekele personeelsleden. De vrouw gaf de tas af en liep naar haar auto met het kind. Hierbij werd zij tegen gehouden maar uit eindelijk zag de vrouw toch de kans om weg te komen en reed daarbij bijna een van de personen aan. De verdachte kreeg een boete van 240,- euro.

Man rijdt onder invloed

WIJK EN AALBURG: Aan de Maasdijk is rond 00.40 uur een 25-jarige man uit Wijk en Aalburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd staande gehouden en werkte mee aan een ademanalyse. De uitslag was350 ug/l. De verdachte kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert Tilburger voor mishandeling en vernieling

KAATSHEUVEL De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.00 uur in de Hilsestraat een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en vernieling van een auto. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Hoogeloon deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer en de verdachte kregen op het Paulus Potterplein een conflict over een zakelijke achterstallige betaling. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte het slachtoffer meerdere keren in het gezicht en tegen het lichaam. Nadat het slachtoffer zijn auto ingevlucht was schopte de verdachte enkele keren tegen de auto. Agenten troffen de verdachte in de Hilsestraat aan en rekenden hem in.

Vijf aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

WAGENBERG: In nacht van donderdag op vrijdag hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam op de Wagenbergse Baan een alcoholcontrole ingesteld. In totaal werd er van 317 bestuurders een blaastest afgenomen. Hiervan bleken er vijf onder invloed van alcohol te verkeren.

De vijf bestuurders die werden aangehouden werkten mee aan een ademanalyse. Zij bliezen uitslagen van 250, 325, 395, 420, en 455 ug/l. De bestuurder met de uitslag van 420 ug/l, bleek een beginnende bestuurder te zijn. Voor een beginnend bestuurder geld een limiet van 88 ug/l en moet boven de 350 ug/l zijn rijbewijs worden ingevorderd. Deze bestuurder kon zijn rijbewijs ter plaatse dus inleveren. Tegen alle bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Man rijdt onder invloed en veroorzaakt een verkeersongeval

WIJK EN AALBURG: De politie heeft vanmorgen rond 00.40 uur op de Maasdijk een 25-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de Maasdijk in de richting van Heusden. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem een tegenligger. De verdachte zag de tegenligger te laat waardoor beide autos in aanrijding kwamenToen de politie ter plaatse kwam en de man controleerde bleek dat hij had gedronken. Hij werkte mee aan een ademanalyse. De uitslag was 350 ug/l. De verdachte kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Kind gewond bij verkeersongeval

WASPIK _ Bij een verkeersongeval op t Vaartje raakte gistermiddag rond 18.40 uur een 7-jarig meisje uit Raamsdonk gewond. Ze is met letsel aan haar hoofd overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis.

Een 37-jarige automobiliste uit Raamsdonk reed over t Vaartje in de richting van Waspik. In haar auto zaten haar twee kinderen van 5 en 7 jaar. Uit tegenovergestelde richting naderde haar een auto die bestuurd werd door een 40-jarige man uit Waspik. Bij de wegversmalling ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij het 7-jarig kind letsel opliep. De 40-jarige automobilist hield aan het ongeval een gekneusde voet over.

Auteur: Desiree Brabers