Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 januari 2008

Automobilist aangehouden onder invloed

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag gebeurde er om 15.40 uur een aanrijding op de Vroenhoutseweg. Eén van de bestuurders is aangehouden voor rijden onder invloed.

Een 47-jarige automobilist uit Venlo kwam in aanrijding met een 47-jarige automobilist uit Roosendaal. De man uit Venlo reed over de Vroenhoutseweg, komende uit de richting van de Wouwbaan. Hij wilde zijn voertuig keren en zag hierbij mogelijk de andere automobilist over het hoofd.

De man uit Venlo bleek gedronken te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag bedroeg 815 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Van Beethovenlaan hield op donderdagmiddag een 29-jarige man uit Oudenbosch aan. Hij had een potje olie uit de winkel weggenomen en wilde het pand verlaten zonder te betalen. Hij bleek een winkelverbod te hebben voor de betreffende winkel. Hij is overgedragen aan de politie en bleek een veelpleger te zijn. Hij is na verhoor in verzekering gesteld. De man gaf de diefstal toe.

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag een snelheidscontrole aan de Burgemeester Schneiderlaan. Tussen 10.45 uur en 14.15 uur zijn 1343 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 79 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt. De snelheidscontrole werd gehouden bij een school bij de voetgangersovertreekplaats.

Aanhoudingen voor bedreiging met mes en vernieling

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag om 18.00 uur in de Sportstraat een 43-jarige man uit Roosendaal aan voor bedreiging en een 37-jarige man voor vernieling. De 37-jarige man zou, in een al langer lopend conflict om een vrouw, de voorruit van de auto van de 43-jarige man hebben vernield op een parkeerplaats. Dit zou de man gedaan hebben omdat hij door de 43-jarige man uit Roosendaal was bedreigd met een mes. Dit alles gebeurde op een parkeerplaats aan de Sportstraat. Van de beiden gedupeerden is aangifte opgenomen. Ook heeft de politie een verklaring opgenomen van een betrokken getuige. Het mes is aangetroffen en in beslag genomen. De 43-jarige verdachte is na verhoor en betaling van een schikking van 330,- in vrijheid gesteld. Ook de 37-jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Snelkraak bij supermarkt

STEENBERGEN: In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een supermarkt aan de Lindenburghlaan. De daders forceerden de toegangsdeuren en vernielden een ruit. Vervolgens ging men er met een hoeveelheid sigaretten vandoor. De politie ging met een diensthond ter plaatse omdat de daders mogelijk nog in het pand waren. Ze bleken bij aankomst al te zijn gevlucht. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Tweetal aangehouden na vondst GHB en pepperspray

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag om 01.30 uur twee verdachten aan nadat in hun voertuig drugs werd gevonden. Surveillerende agenten controleerde op vrijdag even na middernacht een auto die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan het Bijenveld. Op dat moment kwam er een auto aan gereden die bij het zien van de politie van koers veranderde. De politie besloot ook deze auto te controleren. In de auto werden meerdere flesjes GHB gevonden. Ook werden twee busjes pepperspray aangetroffen. De politie heeft de goederen in beslag genomen en hield de twee inzittenden aan. De 26-jarige vrouw uit Breda en de 21-jarige man uit Sprundel zijn ingesloten voor verhoor.

Auteur: Inge Rijgersberg