Politie Twente

Negekomen persberichten Politie Twente vrijdag 25 januari 2008

Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588

Meisje lastiggevallen, politie zoekt getuigen

Losser

Vrijdagmorgen 25 januari is een 14-jarig meisje uit Losser lastig gevallen door een nog onbekende man. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Op vrijdagmorgen 25 januari verlaat de 14-jarige omstreeks 8.15 uur op haar paarse omafiets haar ouderlijke woning aan de Ravenhorsterweg om naar school te gaan. Deze is gelegen aan de Oranjestraat. Als zij richting Scholtinkstraat fietst wordt zij tegengehouden door een, voor haar onbekende, man op een groene herenfiets die haar dwingt om met hem mee te fietsen. Zij fietsen gezamenlijk via de Ravenhorsterweg richting Grensweg en ter hoogte van de Drielandweg zegt hij dat zij geen gevaar loopt als zij geen politie belt en fietst dan alleen weg in de richting van Overdinkel. De 14-jarige fietst dan snel naar een woning aan de Drielandweg, waarna de bewoners de politie waarschuwen. Hoewel de politie direct na de melding de omgeving heeft afgezocht is de man niet meer aangetroffen.

De politie Losser is een onderzoek gestart en vraagt daarbij de hulp van haar bewoners.

. Heeft iemand de 14-jarige tussen 8.15 uur en 8.50 uur op bovengenoemde route zien fietsen op haar paarse omafiets met blauwe tas achterop?

Signalement onbekende man:
. Blanke lange man
. Ongeveer 45-50 jaar
. Zwart haar
. Wollen muts
. Zwarte heren jas
. Spijkerbroek
. Fietste op een oude groene heren fiets (vermoedelijk Gazelle) met fietstassen

. Heeft iemand bovengenoemde onbekende man tussen 8.15 en 8.50 uur, al dan niet in gezelschap van de 14-jarige, gezien op de aangegeven route?

. Wie kent of herkent de man aan de hand van het opgegeven signalement?

Heeft u informatie die kan bijdragen aan dit onderzoek neemt u dan contact op met de politie Losser via telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (08-010606)

Meisje aangereden door vrachtwagen

Nijverdal

Een 16-jarig meisje uit Nijverdal werd vrijdagochtend 25 januari aangereden door een bestuurder van een vrachtwagen, toen zij met haar fiets over de rotonde op de G. van der Meulenweg in Nijverdal reed. De politie is op zoek naar getuigen.

Op vrijdag 25 januari meldde zich een 16-jarig meisje uit Nijverdal bij de politie. Ze vertelde dat ze omstreeks 07.00 uur vrijdagochtend was aangereden door een vrachtwagenchauffeur op de rotonde van de G. van der Meulenweg in Nijverdal. Vanaf de Grotestraat naderde een vrachtwagen de rotonde. Op de rotonde kwam de bestuurder in aanrijding met de 16-jarige fietsster. Het meisje kwam hierbij ten val. De bestuurder van de vrachtwagen en twee getuigen wilden het meisje helpen. In eerste instantie leek dit de 16-jarige niet nodig. Bij nader inzien blijkt er echter flinke schade aan haar fiets te zijn.

De politie wil daarom graag alsnog in contact komen met de bestuurder van de vrachtwagen. Tevens wil de politie graag in contact komen met een fietser en bestuurder van een andere vrachtwagen die aanboden te helpen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hellendoorn, telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (08-010738)


---- --