Circuit Park Zandvoort


---

---

Afwisselende kalender jubileumjaar Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort presenteert een afwisselende kalender voor het seizoen waarin het 60-jarig bestaan van het circuit gevierd wordt. Nationale evenementen met merkencups, toerwagens en formulewagens vormen de basis van het programma, dat wordt aangevuld met internationale topevenementen als de DTM en de A1GP World Cup of Motorsport. Autosportliefhebbers komen dit seizoen dan ook weer volop aan hun trekken op Circuit Park Zandvoort!

Sterke reputatie
Sinds Prins Bira er in 1948 de eerste Grote Prijs van Nederland won, heeft Zandvoort een ijzersterke reputatie opgebouwd in de internationale autosportwereld. De unieke locatie in de duinen aan de Noordzee en de nabijheid van Amsterdam, plus de vele attracties en faciliteiten die de gemeente Zandvoort en de omliggende regio zelf te bieden hebben, zorgen ervoor dat teams en rijders altijd graag op Circuit Park Zandvoort racen. Zo is het dan ook geen wonder dat de DTM, de populairste internationale toerwagenklasse met de spectaculaire V8-bolides van Audi en Mercedes-Benz, in 2008 voor de achtste maal in successie te gast is op Zandvoort. Tijdens het weekend van 11 tot en met 13 juli kan er weer worden genoten van het toerwagenspektakel, aangevuld met de Formule 3 Euro Serie en diverse merkencups.

A1GP World Cup of Motorsport
Het optreden van de A1GP-serie begint ook al een goede traditie te worden. Tijdens het weekend van 3 tot en met 5 oktober begint de "World Cup of Motorsport" op Circuit Park Zandvoort aan zijn vierde seizoen. De start van het seizoen 2008/2009 betekent tevens een nieuwe mijlpaal, want dan wordt er voor het eerst gereden met nieuwe auto's en motoren, waarvoor de A1GP-organisatie de handen ineengeslagen heeft met de legendarische sportwagenfabrikant Ferrari. Het A1GP-evenement zelf biedt volop spektakel, niet in de laatste plaats door de betrokkenheid van de enthousiaste Nederlandse fans. Verwacht wordt dat de duinen rondom het circuit weer ouderwets oranje zullen kleuren...

Dutch Power Pack
Natuurlijk vormen de traditionele evenementen van het Dutch Power Pack de hoofdmoot van het circuitprogramma. Naast de Kinzo Paasraces (22-24 maart), de Pinksterraces (10-12 mei), de Trophy of the Dunes (6 en 7 september) en de Formido Finaleraces (25 en 26 oktober) is er dit jaar een nieuw evenement in de vorm van de Jubileumraces 60 Jaar Circuit Park Zandvoort op 31 mei en 1 juni. Ook rijden de raceklassen uit het Dutch Power Pack tijdens de DPP-Festivals op het TT-Circuit in Assen (5 en 6 juli) en op het Circuit van Zolder in België (9 en 10 augustus), alsmede tijdens het A1GP-weekend op Circuit Park Zandvoort. Het Dutch Power Pack omvat dit jaar de Formido Swift Cup als instapklasse in de toerwagens, de Dunlop SportMaxx Clio Cup en de Samsung BMW 130i Cup, aangevuld met de Formule Ford. Nieuw is dit jaar de Toerwagen Diesel Cup, een klasse waarin met drie verschillende toerwagens met dieselmotor gereden wordt, te weten SEAT Ibiza TDI, VW Golf TDI, Alfa 147 Diesel en BMW 120d. Gastoptredens tijdens de DPP-evenementen zijn gepland voor de Benelux Racing League, de Northern European Cup Formule Renault 2.0 en de Dutch Supercar Challenge.

Speciale evenementen
Tijdens de genoemde Jubileumraces (31 mei en 1 juni) is ook het NK Historische Toerwagens en GT's van de HARC te gast op Zandvoort. Daarnaast zullen er enkele speciale activiteiten in het kader van het jubileum op en rond het circuit plaatsvinden. Liefhebbers van historische autosport kunnen ook terecht bij de andere HARC-evenementen, de Historische Zandvoort Trophy (3 en 4 mei) en de GP Classic (13 en 14 september). Een speciale vermelding verdient de GP Marathon op 30 maart, het eerste officiële hardloopevenement dat ooit op Circuit Park Zandvoort gehouden wordt.

Kalender Circuit Park Zandvoort 2008
2 maart
Dutch Winter Endurance Series - Final 4
22 & 24 maart Kinzo Paasraces (DPP)
30 maart
GP Marathon - hardloopevenement
13 april
American Sunday
3 & 4 mei Historische Zandvoort Trophy
10 &12 mei Pinksterraces (DPP)
31 mei & 1 juni Jubileumraces (DPP)
8 juni
Autovisie Time Attack
14 & 15 juni DNRT Super Race Weekend
21 & 22 juni Truck Power Festival
28 & 29 juni Grootste Groene Proefrit
11 - 13 juli DTM
17 augustus
Nationaal Oldtimer Festival
6 & 7 september Trophy of the Dunes (DPP)
13 & 14 september GP Classic
3 - 5 oktober A1GP World Cup of Motorsport
25 & 26 oktober Formido Finaleraces
8 november
Dutch Winter Endurance Series - Zandvoort 500

Doc Word document
Grootte: 31.5K bytes

Jpg Highres foto 1
Grootte: 445.0K bytes

Jpg Highres foto 2
Grootte: 801.2K bytes

Jpg Higres foto 3
Grootte: 933.1K bytes


* Persberichten overzicht

Foto 1

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Foto 2

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Foto 3

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2008 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy