Gemeente Venlo


Venlo helpt vrijwilligers met de regeltjes

23-1-2008

Venlo helpt vrijwilligers met de regeltjes

Venlo gaat vrijwilligers helpen bij het hanteren van allerlei gemeentelijke regels. Op die manier hoopt de stad het vrijwilligerswerk een impuls te geven. Verder werken we aan een speciaal verenigings- en vrijwilligersloket, kondigt de verantwoordelijke wethouder Jan Lamers (Welzijn & Zorg) aan. Voor ondernemers heeft Venlo al zo'n centraal aanspreekpunt.

Venlo gaat de communicatie tussen gemeente en vrijwilligers verbeteren, bijvoorbeeld door vaker persoonlijk contact te leggen tussen bestuurders, ambtenaren en vrijwilligers. Sleutelfiguren onder de Venlose vrijwilligers krijgen trainingen om hun weg te vinden in de gemeentelijke regelgeving en er komen een handboek en specifiek op vrijwilligers gerichte informatie op de gemeentelijke website.

Venlo heeft een enorme waardering voor de rol van vrijwilligers, prijst wethouder Lamers. Eén van de beste dingen die je als gemeente kunt doen om hen te steunen, is ervoor te zorgen dat regels hen niet dwarszitten maar helpen. Steunen en ondersteunen aan de positieve kant en zoveel mogelijk voorkomen van negatieve effecten van regelgeving.

Een enquete onder vrijwilligers bracht aan het licht dat die vaak goede informatie missen, dat de communicatie tussen gemeente en vrijwilligers beter kan en dat de gemeentelijke faciliteiten soms tekort schieten. Zo blijken veel Venlose vrijwilligers nauwelijks bekend met zaken als de vrijwilligersverzekering, vrijwilligerscursussen, de Vrijwilligerscentrale en subsidieregelingen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:
Gemeente Venlo
Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
|mobiel 06-14412746