Stadsdeel Zeeburg

Sterke vrouwen in de wijk

25 januari 2008

In Zeeburg vormen sterke vrouwen een netwerk. Zij bundelen hun krachten en inspireren elkaar en anderen.

Op dinsdag 22 januari 2008 kwamen de Sterke Vrouwen in de Wijk voor het eerst in vrouwencentrum VONK bij elkaar . Zij hebben met elkaar kennis gemaakt en thema's geselecteerd waar zij het de komende maanden mee aan de slag gaan. Deze thema's zijn:

* binding met Zeeburg

* combineren van zorg voor kinderen en ondernemen: ondernemen in de breedste zin van het woord.

Sterke vrouwen in de wijk

Sterke vrouwen kunnen elkaar inspireren en van elkaar leren. In het wijknetwerk Zeeburg krijgen zij deze mogelijkheden. Zij bundelen hier hun krachten, maken plannen en ondernemen actie voor de wijk waarin zij wonen.

Niet alleen in Zeeburg zijn sterke vrouwen actief, ook in vier andere Amsterdamse stadsdelen. Medio 2008 is er een slotbijeenkomst waarin alle netwerken hun plannen en ideeën aan elkaar presenteren. Het bestuur neemt de resultaten in ontvangst en stimuleert de deelnemers om er vooral mee door te gaan.

Dit project wordt in opdracht van het ministerie van VROM uitgevoerd door Matrix Partners. Heeft u interesse om deel te nemen? Neemt u dan contact met Nihat Yurdakul van Matrix partners, telefoon 06 1827 5006, e-mail nyurdakul@matrix-experts.nl.