Gemeente Hellevoetsluis


Geen Vestingdagen in 2008`

Gemeente op zoek naar alternatief

Na overleg met wethouder Leen van Prooijen heeft het bestuur van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis besloten bij haar eerder genomen besluit te blijven en geen Vestingdagen in 2008 te organiseren. Nadat het bestuur van de Stichting Vestingdagen op 20 december aan de wethouder had medegedeeld dat zij het onder de huidige omstandigheden niet verantwoord vonden een groot evenement als vestingdagen te organiseren, heeft de heer van Prooijen nog een aantal gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Stichting. Ondanks een aantal toezeggingen en financiële handreikingen van de wethouder, bleef de Stichting bij haar standpunt om in 2008 geen Vestingdagen te organiseren. Landelijke ontwikkelingen rondom verantwoordelijkheden en aansprakelijkheidstelling alsmede de steeds strengere regelgeving rondom evenementen zijn voor het bestuur doorslaggevend geweest om bij het standpunt te blijven dat het niet mogelijk is om met haar vrijwilligers op een verantwoorde manier het evenement te organiseren.

Mogelijk dat de 30e editie van Vestingdagen in 2009 gehouden zal worden. Het bestuur van de Stichting Vestingdagen zal zich daarover de komende maanden beraden. Het binnenkort door de gemeente vast te stellen evenementenbeleid rondom vergunningen zal daarbij een belangrijke rol spelen.

Wethouder Leen van Prooijen heeft begrip voor het standpunt van de Stichting Vestingdagen. Hij heeft wel aangegeven de nodige inspanningen te verrichten om in ieder geval deze zomer een evenement van enige omvang te krijgen in de Vesting van Hellevoetsluis.


01/25/2008