Direct Wonen



25 januari 2008 DIRECT WONEN N.V. ('Direct Wonen' of 'de Groep')

breidt woningverhuurdiensten uit door overname van Kamernet.nl

Direct Wonen (AlM, DIWO), bemíddelaar in woningvastgoed en financiële diensten, maakt bekend dat het Kamernet.nl heeft gekocht voor een niet nader bekend te maken overnamesom. Kamernet.nl is in Nederland marktleider op het gebied van particuliere consumer-to-consumer kamerverhuur aan studenten. Deze acquísitie in de se/f seryice-verhuurmarkt versterkt de onlinestrategie van de Groep en is een aanvulling op de sterke marktpositie van de Groep in de particuliere huursector. Kamernet.nl heeft een dominante positie in het startersegment en zal de database van de Groep doen toenemen met meer dan 1 miljoen woningzoekenden. Naar verwachting zal de overname een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van Direct Wonen. Kamernet.nl is in april 2000 gelanceerd en heeft een goede bekendheid omdat het de eerste speler in deze markt was. ln 2007 werd de website van Kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Haar database van meer dan 818,000 actieve gebruikers is in het afgelopen jaar met ongeveer 200.000 gebruikers gegroeid. Kamernet.nl, dat opereert in het startersegment van de verhuurbemiddelingsmarkt, heeft de grootste database van verhuurbare kamers van Nederland, met 71.000 aangeboden kamers en tussen 1.800 en 3.000 direct beschikbare kamers. Omdat gebruikers hun leven lang gratis lid kunnen blijven van de site, is de binding van gebruikers met de site hoog.
Het gratis lidmaatschap vooziet geregistreerde gebruikers van een email alertservice, die maandelijks 6 miljoen mails genereert. Huurders betalen een vergoeding voor het verkrijgen van contactinformatie van kamerverhuurders, Direct Wonen venrvacht dat het Kamernet.nl's database kan versterken door potentiële klanten te benaderen met andere diensten van de Groep en daardoor tevens de klantenbasis van de Groep te verbreden en klanten aanmerkelijk langer aan het bedrijf te binden.
De naam Kamernet.nl zal worden gekoppeld aan het merk Direct Wonen waardoor Kamernet.nl dankzij de uitgebreide online ervaring van de Groep naar verwachting zal kunnen profiteren van versterkte lT- en marketingondersteuning,
Vanwege het self service business model en de ge-outsourcede contenf screenlng heeft Kamernet. nl geen personeel.
Richard Westerhuis, Chief Strategic Officer van Direct Wonen: "Kamernet.nl is een snelle groeier met een lage kostenstructuur, die onze online-propositie versterkt en onze diensten verbreedt naar een ander segment van de verhuurmarkt. We verwachten aanzienlflke cross-sellingvoordelen te behalen bij de geregistreerde gebruikers van Kamernet.nl, waaruan zowel Kamernet.nl a/s de Groep in zijn geheel zullen kunnen profiteren.


Noot voor de redactie (