Milieukeur

SMK publiceert herziene Milieukeurcriteria voor Plantaardige Producten

SMK heeft per 20 januari 2008 het herziene certificatieschema Milieukeur plantaardige producten gepubliceerd. Het certificatieschema is geldig tot 1 januari 2009. Klik hier om het certificatieschema te downloaden.

De hoofdlijnen uit de herziening voor 2008 zijn:
* Actualiseren van de lijst van toegestane gewasbeschermingsmiddelen binnen Milieukeur. Er is daarbij aandacht besteed aan nieuw toegelaten middelen en waar mogelijk zijn middelen vervangen door minder milieubelastende middelen;

* Actualiseren bemestingsnormen binnen Milieukeur. De ambitie van SMK om bij de Milieukeurnormen één jaar vooruit te lopen op de wetgeving is voortgezet;

* Opnemen van specifieke eisen voor de teelt van blauwe bessen onder Milieukeur;

* Activeren en actualiseren van de specifieke eisen voor de teelt van paddenstoelen onder Milieukeur.

SMK heeft licentie-overeenkomsten afgesloten met certificatie-instellingen die de certificatie uitvoeren. Deze certificatie-instellingen werken volgens de richtlijnen van EN 45011 en zijn daartoe geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie of hebben daartoe een aanvraag ingediend. Indien u Milieukeur wilt aanvragen of uw aanvraag wilt voortzetten kun u zich richten tot de volgende contactpersonen:


* ECAS B.V., de heer R. Zuyderwijk, tel.: 0174-615715
* Kiwa Certificatie en Keuringen, mevrouw S. van der Beek, tel.: 0113-253434

* SGS Product & Process Certification, de heer J. Hopmans, tel.: 0181-693294

Op uw verzoek kunnen deze certificatie-instellingen een offerte uitbrengen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de certificatie-instelling of met de heer ir. Frans Pladdet, projectleider agro/food van SMK (telefoon 070-3586300).

Laatst gewijzigd: 25 januari 2008