Ministerie van Financiën


* Wijziging van de Douaneregeling

* 25-01-2008 | 16:00; Documentnummer = DV08-14 In de betreffende wijziging van de Douaneregeling wordt het forfaitaire accijnstarief voor wijn en tussenproducten aangepast aan de huidige accijnstarieven in de Wet op de accijns (verhoogd per 1 januari 2008). Het gaat hierbij om forfaitaire accijnstarieven die van toepassing zijn voor reizigersbagage en kleine zendingen die in Nederland worden ingevoerd en waarvoor geen vrijstelling van accijns kan worden verleend. Het gaat dus puur om een wijziging van de tarieven om deze in overeenstemming te brengen met de Wet op de accijns.

Wijziging van de Douaneregeling

regeling | 18-01-2008 | nr DV08-14

Directoraat-generaal voor Fiscale Zaken; directie Douane en Verbruiksbelastingen

Besluit 18 januari 2008 nr. DV2008/0014M, Stcrt. nr. 14

De staatssecretaris van Financiën,

Gelet op artikel 63 van de Wet op de accijns;

Besluit:

Artikel I

In artikel 153, onderdeel a, van de Douaneregeling wordt "¤ 5,72" vervangen door: ¤ 6,64.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De staatssecretaris van Financiën,

Toelichting

In artikel 153 van de Douaneregeling zijn forfaitaire accijnstarieven opgenomen, die van toepassing zijn voor reizigersbagage en kleine zendingen die in Nederland worden ingevoerd en waarvoor geen vrijstelling van accijns kan worden verleend. Met ingang van 1 januari 2008 zijn de in artikel 10 en artikel 11d van de Wet op de accijns opgenomen accijnstarieven voor wijn en tussenproducten gewijzigd. Bij de onderhavige regeling wordt het forfaitaire accijnstarief voor wijn en tussenproducten van de Douaneregeling dienovereenkomstig aangepast. Het forfaitaire accijnstarief gaat daardoor ¤ 6,64 bedragen.

De staatssecretaris van Financiën,