Gemeente Twenterand


Afgezette gebied vrijgegeven

De gemeente Twenterand deelt mee dat het afgezette gebied in Vroomshoop geheel is vrijgegeven. Het saneerbedrijf is flink in de weer geweest met het opruimen van de laatste resten asbest. Het terrein rond de brandhaard blijft voorlopig nog afgezet.

Vandaag is het afgezette woongebied in Vroomshoop vrijgegeven. De laatste hekken, waarmee het gebied was afgezet, zijn verdwenen. Alleen de zandbakken op speelplaatsen zijn nog wel afgezet. Deze worden volgende week namelijk volledig leeg gehaald en voorzien van nieuw zand.

Volgende week zal het saneerbedrijf doorwerken op het terrein rond de brandhaard. Dit terrein blijft voorlopig nog bewaakt en afgezet. Daarnaast zullen volgende week nog werkzaamheden plaatsvinden bij de Tonnendijk en het daar gelegen weiland. De Tonnendijk is wel gewoon bereikbaar.

Voor de meest actuele informatie kunnen inwoners de website van de gemeente Twenterand raadplegen, www.twenterand.nl. Voor vragen over het al of niet eten van groenten uit de eigen tuin of medische vragen in relatie tot de asbestdeeltjes kunnen inwoners bellen met de GGD. Dit kan op telefoonnummer 0900-2777777.