Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politiebureaus gesloten tijdens werkonderbrekingen, voor  |
|     |spoedmeldingen bel 112                                    |
In het kader van de vakbondsacties tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst vinden er op maandag 28 januari en zonodig op donderdag 31 januari landelijke werkonderbrekingen bij de politie plaats. De mogelijkheid bestaat dat de meeste politiebureaus in de regio Noord- en Oost-Gelderland gesloten zijn. Er blijven voldoende agenten inzetbaar voor noodsituaties en het alarm-nummer 112 blijft bereikbaar.

Werden er de afgelopen periode veelal ludieke acties gevoerd, inmiddels hebben de politiebonden in overleg met hun achterban besloten om tot landelijke werkonder-brekingen over te gaan. Wanneer de minister en de bonden dit weekend geen overeenstemming bereiken, vindt maandag een landelijke werkonderbreking bij de Nederlandse politie plaats.

Dit kan inhouden dat politiebureaus in de regio Noord- en Oost-Gelderland maandag en zonodig donderdag gesloten zijn. Het algemene telefoonnummer van de politie (0900 -8844) dat normaal voor niet spoedeisende meldingen gebruikt wordt, meldt de acties èn het feit dat het publiek bij spoedmeldingen 112 moet bellen.

Het toezicht op de openbare orde blijft gewaarborgd. Als altijd zal de politie bij ernstige incidenten binnen 15 minuten ter plaatse zijn. Het doen van aangifte is mogelijk via het internet (www.politie.nl), het maken van een afspraak om aangifte op een politiebureau te doen via 0900 - 8844, is dus niet mogelijk.

Einde bericht