Politie Twente

Extra persbericht Politie Twente 25 januari 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Aangifte 14-jarig meisje blijkt niet waar gebeurd

Losser

Onderstaand persbericht is hedenmiddag 25 januari verzonden. Uit eerste onderzoek door de politie Losser is gebleken dat de aangifte niet op waarheid berust. Wij zijn niet op zoek naar de omschreven mannelijke fietser.

Wij willen een ieder dan ook verzoeken onderstaand bericht niet te publiceren. Zodra meer duidelijkheid in deze zaak is, zal dit worden gemeld.

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet
R de Vries

Meisje lastiggevallen, politie zoekt getuigen Losser
Vrijdagmorgen 25 januari is een 14-jarig meisje uit Losser lastig gevallen door een nog onbekende man. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Op vrijdagmorgen 25 januari verlaat de 14-jarige omstreeks 8.15 uur op haar paarse omafiets haar ouderlijke woning aan de Ravenhorsterweg om naar school te gaan. Deze is gelegen aan de Oranjestraat. Als zij richting Scholtinkstraat fietst wordt zij tegengehouden door een, voor haar onbekende, man op een groene herenfiets die haar dwingt om met hem mee te fietsen. Zij fietsen gezamenlijk via de Ravenhorsterweg richting Grensweg en ter hoogte van de Drielandweg zegt hij dat zij geen gevaar loopt als zij geen politie belt en fietst dan alleen weg in de richting van Overdinkel. De 14-jarige fietst dan snel naar een woning aan de Drielandweg, waarna de bewoners de politie waarschuwen. Hoewel de politie direct na de melding de omgeving heeft afgezocht is de man niet meer aangetroffen.

De politie Losser is een onderzoek gestart en vraagt daarbij de hulp van haar bewoners.

Heeft iemand de 14-jarige tussen 8.15 uur en 8.50 uur op bovengenoemde route zien fietsen op haar paarse omafiets met blauwe tas achterop?

Signalement onbekende man:
Blanke lange man
Ongeveer 45-50 jaar
Zwart haar
Wollen muts
Zwarte heren jas
Spijkerbroek
Fietste op een oude groene heren fiets (vermoedelijk Gazelle) met fietstassen

Heeft iemand bovengenoemde onbekende man tussen 8.15 en 8.50 uur, al dan niet in gezelschap van de 14-jarige, gezien op de aangegeven route?

Wie kent of herkent de man aan de hand van het opgegeven signalement?

Heeft u informatie die kan bijdagen aan dit onderzoek neemt u dan contact op met de politie Losser via telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.