Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 25-01-2008 o persberichten district II

AUTO IN BESLAGGENOMEN
GORINCHEM De auto van een 33-jarige man uit Gorinchem is donderdagmiddag 24 januari in beslaggenomen. De man werd op de Van Hogendorpweg door de politie gecontroleerd. Hij bleek auto te rijden terwijl hij een volledig ongeldig verklaard rijbewijs heeft en dus absoluut niet achter het stuur mag stappen. Gezien het feit dat het derde keer in een jaar tijd was dat de man op deze overtreding werd betrapt, is hij zijn auto kwijt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AMSTERDAMMERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM Drie mannen van 35, 38 en 47 jaar uit Amsterdam zijn donderdagavond 24 januari aangehouden door de politie. Surveillerende agenten zagen de auto met de drie inzittenden rijden op de A27 en besloten tot controle nadat bleek dat het voertuig op naam stond van iemand die ongewenst in Nederland zou verblijven. Middels een stopteken werd de bestuurder naar de Nieuwe Wolpherensedijk gedirigeerd waar de drie mannen werden gecontroleerd. De 38-jarige bestuurder bleek inderdaad ongewenst in Nederland te verblijven, de 35-jarige man bleek illegaal in Nederland te verblijven en de 47-jarige man bleek een enorme hoeveelheid geld op zak te hebben en in een tas die hij bij zich had. Dit geld is in beslaggenomen en zo ook mobiele telefoons en drugs. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten en de herkomst van het geld.

AANRIJDINGEN
ALBLASSERDAM Op de A15 in de Noordtunnel (richting Gorinchem) zijn donderdagmiddag 25 januari twee autos tegen elkaar gereden. Een 20-jarige man uit Sliedrecht zag te laat dat de auto voor hem afremde en botste ertegen aan. De bestuurder van die auto - 57-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam werd met nekletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.
NIEUW-LEKKERLAND Op de Zijdeweg heeft donderdagmiddag 24 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een bestelauto. Een 45-jarige man uit Molenaarsgraaf zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond. Het gevolg was dat de man met zon 70 km per uur op de auto van een 52-jarige man uit Nieuw-Lekkerland botste. Deze man werd met rug en nekletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.