Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 25-01-2008 o persberichten district I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 13-jarige jongen uit Dordrecht is donderdagmiddag 24 januari op de Overkampweg aangehouden door de politie. Hij had een gestolen fiets bij zich. Surveillerende agenten zagen de knul lopen met de tweewieler die geen origineel slot had. Na controle bleek het vervoersmiddel in 2005 in Krimpen a/d IJssel te zijn gestolen. De jongen verklaarde op het politiebureau de fiets van zijn ouders te hebben gekregen. Ze hadden de fiets via internet gekocht. De tweewieler gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROER NEEMT HET OP VOOR ZUSJE
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 24 januari een 19-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. De knul nam het op voor zijn zusje die, die middag thuis kwam en in elkaar geslagen bleek te zijn door een 12-jarig meisje uit Zwijndrecht. Omdat het niet de eerste keer geweest zou zijn dat het zusje in elkaar geslagen werd, toog de 19-jarige met zijn zusje naar de plek waar de mishandeling had plaatsgehad. Daar troffen ze niemand aan maar even later kwam het wel tot een escalatie in de Wagenaarstraat. De knul zou de 12-jarige daar op straat geschopt en geslagen hebben. Buurtbewoners trokken hem van het meisje af waarna de boel gesust werd. De 12-jarig deed aangifte waarop de politie de jongeman op zijn werk aanhield. Hij werd ingesloten en na een nacht cel mocht hij vrijdagmiddag weer naar huis.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 24 januari het rijbewijs van een 45-jarige man uit Zwijndrecht ingevorderd na rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man op de Karel Doormanlaan en lieten hem blazen in verband het vermoeden van alcoholgebruik. Dit bleek te kloppen, de man blies 2,7 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.
DORDRECHT Op het Bagijnhof is donderdagavond 24 januari het rijbewijs van een 39-jarige man uit Dordrecht ingevorderd. Na een alcoholcontrole bleek de man teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 1,3 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Bij aankomst op het politiebureau bleek de man ook nog een openstaande boete te hebben van 390 euro. Die heeft hij direct betaald.

VERDACHT VAN MISHANDELING POLITIEAGENT
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 24 januari een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een politieagent. De agent in burger surveilleerde op de fiets op de Spuiweg toen hij er getuige van was dat de 27-jarige de intentie had om bij een coffeeshop wiet te gaan halen voor een minderjarig persoon. De agent sprak de 27-jarige hier op aan waarbij hij zich legitimeerde met zijn politiepas. De verdachte geloofde echter niet dat de man een agent was en schold hem uit. Op het moment dat hij weg wilde lopen, greep de agent hem beet waarop de verdachte uithaalde naar de diender. Daarna rende hij weg. Door gealarmeerde collegas kon de verdachte in de buurt worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau. De betreffende agent heeft aangifte gedaan. Hij heeft een pijnlijke kaak.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 24 januari op vrijdag 25 januari een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Kappeijne vd Coppelloweg. De politie kreeg een tip dat er mogelijk sprake was van een conflict in de woning tussen echtelieden. Agenten namen poolshoogte en constateerden dat de vrouw in de woning letsel had. Hierop hielden ze de man ambtshalve (zonder aangifte) aan op verdenking van huiselijk geweld. De man ontkent haar mishandeld te hebben. Hij is ingesloten.