Groei voor Sun in vierde kwartaal 2007

Amersfoort, 25 januari 2008 - Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA) heeft de cijfers bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het fiscale boekjaar 2008, eindigend op 31 december 2007. De omzet komt uit op 3,615 miljard US dollar, een stijging van 1,4 procent vergeleken met 3,566 miljard US dollar het jaar daarvoor. De nettowinst verdubbelde zich en kwam uit 260 miljoen US dollar (gebaseerd op GAAP), oftewel 0,31 dollar per aandeel. Vorig jaar was dit 133 miljoen US dollar, 0,15 dollar per aandeel. De totale bruto marge is 48,5 procent. Dit is een stijging van 3,5 procentpunt ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2007.

"De resultaten laten duidelijk een gestage groei zien in lijn met onze financiële doelen en bevestigen de toenemende vraag naar onze systemen", zegt Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems. "In opkomende markten als India, China, Latijs Amerika, Oost Europa, het Midden Oosten en Afrika zien we een sterke groei met dubbele cijfers."

Het volledige Engelstalige persbericht is te lezen op www.sun.com/investors. De audiocast is eveneens via deze link te beluisteren.

Over Sun Microsystems
Sun ontwikkelt technologieën die bedrijven wereldwijd vooruit helpen. Onder de eenduidige visie - 'The Network is the Computer' - stimuleert Sun participatie in netwerken door het delen van innovaties, het ontwikkelen van communities en zijn leiderschap in open source. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.



Ingezonden persbericht