Korps Landelijke Politiediensten

Getuigen treinbrand Leiden gezocht

Leiden, 25-01-2008 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten zoekt getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over twee mannen die zich in de trein, die vrijdagochtend 25 januari 2008 op station Leiden gedeeltelijk is uitgebrand, hebben opgehouden.

In de trein hebben zich twee mannen opgehouden in de leeftijd van 20 25 jaar die zich luidruchtig gedroegen. Het vermoeden bestaat dat ze in Woerden zijn opgestapt en in Alphen aan de Rijn weer zijn uitgestapt.

Eén man was in de 20, droeg een lichte jas met daaronder een zwarte sportsweater met capuchon met het opschrift Feyenoord Rotterdam in Gotische letters. Hij had blond kort haar in stekels.

De andere man was begin 20, 1,80 m lang en droeg een spijkerbroek met een donker kort jasje. Hij had donker zwart haar in stekels.

Het vermoeden bestaat dat zij de wedstrijd Feijenoord - Twente die avond hebben bezocht.

Omstreeks 00.40 uur meldde de machinist van de trein rechtstreeks aan de meldkamer van de Spoorwegpolitie dat in een coupé van de trein brand was ontstaan. De passagiers hebben de trein ongehinderd kunnen verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer gaf omstreeks 01.20 uur sein brand meester. In een coupé van de dubbeldeks trein hebben twee zittingen van een bank in brand gestaan en heeft een deel van de trein brand-, rook- en waterschade opgelopen. De omvang van de schade wordt geschat op ruim 1.000.000 euro. De trein kwam uit de richting Utrecht, Alphen aan den Rijn en had als eindbestemming Leiden.

Getuigen, die nog geen contact hebben gehad met de Spoorwegpolitie, kunnen zich melden bij de meldkamer van de Spoorwegpolitie, bereikbaar op nummer 0343-528800.