Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 25 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 25-01-2008

Brand in Middenbeemster: hennepplantage ontdekt

Middenbeemster, 24 januari 2008, 15.15 uur

In een loods aan de Rijperweg in Middenbeemster brak donderdagmiddag rond drie uur brand uit. Tijdens bluswerkzaamheden ontdekte de brandweer in de loods een hennepplantage. De huurder van het pand is inmiddels aangehouden.

Hennepplantages zijn brandgevaarlijk, heeft het verleden uitgewezen. In Middenbeemster is de brand veroorzaakt door kortsluiting in de bedrading die was aangelegd voor de plantage. De brandweer had de brand snel onder controle en trof op de eerste verdieping een hennepplantage aan van 700 à 800 planten. Vrijdag zijn de planten en apparatuur vernietigd. De huurder van het pand is een man uit Genemuiden. Hij is vrijdagochtend aangehouden en verhoord.

Buschauffeur mishandeld

Purmerend, 24 januari 2008, 13.46 uur

De politie heeft donderdagmiddag gepast geweld moeten gebruiken om een 20-jarige Purmerender aan te kunnen houden. De man werd verdacht van mishandeling van een streekvervoer buschauffeur bij een bushalte aan de Flevostraat.

De verdachte stapte in de bus met een kaartje waarvan de maximale geldigheidsduur was overschreden. Volgens de chauffeur reageerde de verdachte geïrriteerd op zijn opmerking dat een nieuw kaartje noodzakelijk was. De buschauffeur verweerde zich tegen de klappen die hij vervolgens kreeg, hield de verdachte in bedwang en wachtte op de komst van de politie. Twee minuten na de melding arriveerde de politie. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Speurhond ingezet bij inbraak Den Ilp

Den Ilp, 24 januari 2008, 22.44 uur

De politie heeft donderdagavond een speurhond ingezet in verband met een woninginbraak aan de Schoolstraat in Den Ilp eerder die avond. De woning was overhoop gehaald en de kluis bleek gestolen. Later werd de kluis nabij het huis ongeopend teruggevonden. Men was het huis binnengedrongen door een bovenraam te forceren. De politie houdt een buurtonderzoek.