Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Aanleveren cijfers over inburgering vóór 15 maart 2008

25-01-2008

Gemeenten krijgen tot 15 maart 2008 de tijd om gegevens aan te leveren over de uitvoering van de inburgering. Dat kunnen ze doen via het informatiesysteem inburgering (ISI). Minister Vogelaar van WWI heeft dit vandaag laten weten in een brief aan alle Nederlandse gemeenten.

Het ISI is een belangrijk hulpmiddel voor een goede uitvoering van de Wet inburgering. Het systeem levert belangrijke informatie, die mede als basis dient voor de bekostiging van de inburgering door gemeenten. Elke gemeente (of samenwerkingsverband) heeft in 2007 geld van het Rijk ontvangen om de inburgering te betalen. Dit betrof een voorschot. De definitieve rijksbijdrage moet, voor een deel al in 2008, definitief worden vastgesteld. Zonder een tijdige en juiste opgave van gegevens, lopen gemeenten een financieel risico.

Binnenkort ontvangen alle gemeenten een overzicht van de gegevens die over hen zijn opgenomen in het ISI. Dit overzicht kan als uitgangspunt dienen voor de nog in te voeren gegevens. Gemeenten die de gevraagde gegevens al hebben ingevoerd in het ISI, hoeven uiteraard niets meer te doen.

Download


Zie het origineel


* Brief minister Vogelaar aan gemeenten (pdf, KB)

Dossiers


* Inburgeren in Nederland