Gemeente Groningen

Miljoenen extra voor sport in stad
Het stadsbestuur wil de komende jaren miljoenen extra investeren om de sportvoorzieningen in de stad Groningen weer op orde te krijgen. Dit geld is onder meer voor vijf nieuwe kunstgrasvelden en vier extra kleedkamers. Met deze financiële impuls is het mogelijk om de problemen in de sport voor 2010 op te lossen.

Het Groningse college van burgemeester en wethouders vindt dat de Stadjers de kans moeten krijgen om zoveel en divers mogelijk te sporten. En sporters moeten in Groningen hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarvoor moet de sport op orde zijn, stelt het college, met goed onderhouden accommodaties die voldoen aan de eisen van de tijd.

Kunstgrasvelden
Concreet betekent dit het wegwerken van achterstallig onderhoud, het aanleggen van extra kunstgrasvelden en kleedkamers op een aantal sportvelden en de herschikking van de sportparken in Vinkhuizen. Bovendien moet de gemeente ook structureel geld opzij zetten om de kunstgrasvelden aan het einde van hun levensduur te kunnen vervangen. Eerder nam het stadsbestuur al extra maatregelen zoals het verbeteren en vergroten van de sporthal Vinkhuizen en de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark Stadspark-Zuid.

Sportparken
De vijf extra kunstgrasvelden moeten komen op de sportparken Stadspark/De Vogels, De Verbetering Hoogkerk, 't Noorden, Vinkhuizen I en Esserberg. Deze laatste twee parken krijgen ook nieuwe kleedkamers, evenals Kardinge. Hiermee moeten er ruim voldoende kunstgrasvelden komen, verspreid over de stad. Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden de velden nog dit jaar, volgend jaar en in 2010 aangelegd.

De totale investering in de sport bedraagt meer dan drie miljoen euro structureel en meer dan negen miljoen euro incidenteel sinds 2005. Daarvoor vraagt het college ook een financiële bijdrage van de Stadjers. Die moet onder andere komen van een voorgestelde extra verhoging van de OZB met 3,5 procent.
Meer informatie
Gepubliceerd op: vrijdag 25 januari 2008
vrijdag 25 januari 2008:
Miljoenen extra voor sport in stad