Jaminon en Valkenburg beste ICT'ers van Nederland

25/01/2008 19:16



ECABO



Bart Jaminon uit Uden (namens ROC De Leijgraaf) is de beste open source ICT'er en Dwayne Valkenburg uit Zoetermeer (namens ID College) is de beste Microsoft ICT'er van Nederland. Tijdens de landelijke beroepenwedstrijd bij ECABO in Amersfoort waren zij van de tien ROC-leerlingen de beste.

Jaminon na de wedstrijd: "Het ging hartstikke goed. Ik had verwacht tweede of derde te worden, maar eerste? Dat nooit! Er zat veel druk achter vanuit school: daar lopen al twee andere winnaars rond van eerdere beroepenwedstrijden." Ook Valkenburg reageert verrast: ""Ik was stom verbaasd dat ik had gewonnen, het dringt nog niet echt tot me door. Tien weken geleden ben ik aan een zwaar Microsoft certificeringstraject begonnen, dus de theorie zat wel goed, maar in de praktijk had ik nog niet kunnen oefenen. Blijkbaar zit dat er nu ook wel in; mooi voor mijn CV."

Directiesecretaresse
Naast het onderdeel ICT'er (open source en microsoft) vond ook het onderdeel directiesecretaresse vandaag plaats. Daar won Linsey Beijers uit Bakel namens ROC Ter AA. De deelnemers, vijf open source ICT'ers, vijf Mictrosoft ICT'ers en vijf directiesecretaresses waren de beste leerlingen tijdens eerdere selectiedagen.

Tijdens de landelijke beroepenwedstrijd streden de deelnemers in teamverband. Op basis van loting zijn vijf teams opgesteld, elk met twee ICT'ers - van elke softwarecategorie één - en een directiesecretaresse. Samen moesten ze de opdracht tot een goed einde brengen. Ondanks het teamverband werden de kandidaten individueel beoordeeld door de jury.

Euroskills
De winnaars gaan in september 2008 deelnemen aan Euroskills. Dat Europese toernooi wordt van 18-20 september in Rotterdam gehouden. Tijdens dit toernooi wordt aan het team ook de beste Cisco-ICT'er toegevoegd.

"Om de teamspirit op te bouwen, organiseren we een klein voortoernooi met een team uit België en een team bestaande uit oud-winnaars tijdens de grote opleidingsbeurs Skills Masters, van 6 tot 8 maart in Rotterdam," aldus Hans Blankendaal van het organiserende kenniscentrum ECABO. "Op die manier kunnen de bezoekers ook zien waar het tegenwoordig in de ICT- en de secretariële opleidingen om draait."

Naast een ticket naar Euroskills en Skills Masters ontving Linsey Beijers, de winnende directiesecretaresse een jaarcontract bij Secretary Plus, vier gratis trainingen bij de Secretary Plus Academy en een exclusieve uitnodiging voor het Secretary Plus Glamour Event. De verliezende finalisten ontvingen eveneens een uitnodiging voor het Event en mogen twee gratis trainingen volgen. De wedstrijd voor beste directiesecretaresse/managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door Cisco, Fast Lane, Loket MBO-ICT, Microsoft en WenS ICT.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. ECABO erkent bedrijven als leerbedrijf en zorgt daarmee voor voldoende passende stageplaatsen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl